За всички онези моменти, когато ни се яде шоколад с

...
За всички онези моменти, когато ни се яде шоколад с
Коментари Харесай

Кулинарен уикенд: Брауни хапки с шоколадов център

За всички тези моменти, когато ни се яде шоколад с още нещо шоколадово от горната страна. Тези брауни хапки са съвършеното решение.

Тези брауни хапки са нещото, което ни е липсвало през този уикенд, без да знаем. Тестото е доста богато на шоколадов усет, с помощта на многото какао и спомагателния шоколад.

Малката форма, която се реализира от чашките за мъфини, обезпечава освен елементарно ядене, а и съвършено изпичане за хрупкава коричка и мека сърцевина. И несъмнено, да не забравяме изненадата в центъра.

За да си ги извършите, ще ви би трябвало:

половин чаена чаша какао

100 грама мрачен шоколад, начупен на късчета

3/4 чаша кафява захар

3/4 чаша бяла захар

2 огромни яйца

1 чаша брашно

110 грама масло

50 грама олио

супена лъжица и половина ванилов дестилат

половин чаена лъжичка бакпулвер

щипка сол

24 (или колкото са ви чашките за мъфини) шоколадови бонбони – може и още веднъж да употребявате шоколад на късчета

Лесни десерти за деца (и освен!) за летните жеги

Начин на подготвяне:

Смесете маслото, какаото, олиото и шоколада. Бъркайте сместа на водна баня, до момента в който не се се смеси изцяло, водата би трябвало леко да ври изпод.

Отстранете от котлона сместа и прибавете двата типа захар. След това прибавете яйцата едно оп едно и бъркайте до хомогенна примес. Накрая сложете и ванилията.

Към всичко това, прибавете брашното, бакпулвера и солта. Когато всички съставки се смесят, изсипете тестото в авансово намазани форми за мъфини. Не ги пълнете изцяло догоре, оставете малко място да набъбнат. В центъра на всяка чашка сложете шоколадовия бонбон или късче.

Печете ги в авансово загрята фурна на 350 градуса за 16-18 минути. След това ги оставете да изстинат още 15 преди да ги извадите от формичките им.

Приятен вкус! 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР