За всички любители на видеоигрите 2023-а година вече бе изключително

...
За всички любители на видеоигрите 2023-а година вече бе изключително
Коментари Харесай

Топ 10 най-очаквани игри за 2023 г. (част 1)

За всички фенове на видеоигрите 2023-а година към този момент бе извънредно плодородна. През януари и февруари едни от най-големите заглавия обезателно превзеха конзолите ни. Става въпрос за изключителни завършения като „ Dead Space Remake ”, „ Atomic Hearts ” и несъмнено, дълго чаканата „ Hogwarts Legacy ”, която ни потопи в света на магьосниците и величествения Хогуортс, 100 години преди познатият на всички Хари Потър персонално да прекрачи прага на учебното заведение за магия.

Това обаче е единствено дребна част от видеоигрите, за които геймърите тръпнем през годината. Ето кои игри чакаме с най-голямо неспокойствие в идващите месеци.

10 Final Fantasy 16

Поредното премеждие от франчайза – „ Final Fantasy ”, ще ни потопи в един нов фентъзи свят, на моменти тъмен, а в други извънредно трогателен. Играта ще ни запознае с историята на Clive Rosfield, който е приет боец, заклел се да пази по-малкия си брат Joshua. Бързо обаче основната задача на Clive ще се трансформира отмъщението. Той ще подгони мистериозно създание, което носи единствено беди на човечеството. Очакват ни доста епични и динамични борби, както и една трогателна и жестока история.

Екшън ролевата игра, създадена и създадена от “Square Enix ” ще излезе през лятото, а разработчиците са дали обещание един голям отворен свят, който играчите да могат свободно да изследват.

Дата на премиерата: 22 юни / Платформи: Playstation 5

9 The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

От „ Nintendo EPD ” са ни приготвили продължение на епичната Тhe Legend of Zelda: Breath of the Wild, а ние сме повече от подготвени да проследим следващото премеждие на Link. В „ Tears of the Kingdom ” ще би трябвало сами да изберем посоката и пътя, по който да поемем. Отново ще сме във вълнуващия свят Хайрул, с обширните му земи и островите, които се носят в необятното небе. Задачата ни ще бъде да преборим злите сили, които са надвиснали над кралството.

От „ Nintendo ” са много деликатни да не ни демонстрират прекомерно доста от играта, с цел да запазят мистерията, чарът и обаянието, които направиха предходната игра толкоз специфична. Едно е ясно, лимитът пред нас ще бъде единствено въображението ни.

Дата на премиерата: 12 май / Платформи: Nintendo Switch

8 Minecraft Legends

Следвайки триумфа на „ Minecraft Dungeons ”, по която всички се прехласнахме през 2020-а година, „ Microsoft ” и „ Mojang ”са подготвени с нов спиноф. Новата екшън-стратегическа игра от световноизвестната едноименна поредност ще ни забърка в малко по-различно премеждие. Главната ни задача ще бъде да съберем приятелите си и да се включим в епични борби, несъмнено, ще получим помощ и от разнообразни животинки и персонажи вътре в играта. „ Minecraft Legends ” ще предложи и нов свят, богат на запаси и чудатости.

Дата на премиерата: 18 април / Платформи: PC, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X and Series S

7 Starfield

„ Starfield ” е новата екшън ролева игра на „ Bethesda ”. Това приказва задоволително единствено по себе си. От „ Bethesda ” са виновни за едни от най-емблематичните видеоигри. Говорим за поредици като „ Doom ”, „ Fallout ”, „ Star Trek ”, „ Quake ”, „ Dishonored ” и „ The Elder Scrolls ”, най-известна с именития свят на Skyrim. Сега разработчиците са подготвили напълно нова галактика, която ние ще би трябвало деликатно да разгледаме – сигурно доста рискове дебнат в Космическото премеждие, в което ще се включим. Точно по този начин, „ Starfield ” ще се развива в Космоса, на непознати и тайнствени планети, а задачата ни ще бъде простичка – да намерим отговор на най-голямата тайнственост на човечеството.

Каква е тя? Ще разберем дружно.

Дата на премиерата: 2023 година / Платформи: PC, Xbox Series X and Series S

6 Star Wars Jedi: Survivor

Не сме не запомнили и всички почитатели на франчайза „ Междузвездни войни ”. Специално за тях представяме „ Star Wars Jedi: Survivor ” – новата екшън-приключенска игра, създадена от „ Respawn Entertainment ”и оповестена от „ Electronic Arts ”.  Играта е дълго чаканото продължение на „ Star Wars Jedi: Fallen Order ”, която наблюдава историята на Cal Kestis.

Пет години след новото премеждие ние още веднъж ще поемем надзор над Cal в едно епично прекарване с доста Джедай, бластери и борби. Едва ли може да пожелаваме освен това и към този момент нямаме самообладание. За благополучие, няма да се наложи да чакаме доста, защото видеоиграта ще оживее пред очите ни още през март месец.

Дата на премиерата: 17 март / Платформи: PC, PlayStation 5, Xbox Series X and Series S

Изображение: YouTube

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР