За всички години, прекарани в света на бизнесa, работейки със

...
За всички години, прекарани в света на бизнесa, работейки със
Коментари Харесай

7 истини за отговорността

За всички години, прекарани в света на бизнесa, работейки със стотици компании, екипи и мениджъри, има една тематика, която постоянно остава някак си недоизяснена. Това е тематиката за отговорността.

Повечето хора са съгласни, че тя е извънредно значима за триумфа на техния бизнес, само че рядко има такива, които могат да обяснят за какво е значима и какво тъкмо е нейното въздействие.  Те не знаят по какъв начин да изградят просвета на отговорност и просто се надяват, че  нещата ще се случат от единствено себе си.

Надеждата обаче не е тактика за триумф!

Това са седем истини за отговорността, които ще ви оказват помощ да я разберете по-добре и да подобрите равнищата на отговорност на всяко ниво във вашата организация.

1. Отговорността стартира от вас

Ръководителите дефинират фирмената просвета. Ако желаете да създадете просвета на отговорност, би трябвало да започнете от себе си. Вашето държание би трябвало да бъде образеца, който останалите да следват. Ако желаете да научите хората да поемат отговорност за дейностите си, би трябвало да им покажете, че самите вие спазвате обещанията си и че изпълнявате поетите задължения. Все отново, в случай че вие не спазвате разпоредбите, за какво някой различен би го направил.

2. Вие носите най-голямата отговорност

Като водач вие носите отговорност както за всички провали, по този начин и за всички триумфи, с които може да се похвали вашата организация. Отговорността е неразделна част от длъжностната характерност на всеки водач. Липсата на отговорност на управителните равнища е една от главните аргументи за неуспеха на голям брой компании.

3. Отговорността не е нещо еднократно

Отговорността не е нещо еднократно, а непрекъснато. Безотговорните хора постоянно търсят метод да трансферират виновността на някой различен, когато създадат неточност, и да си припишат заслугите, когато резултатите са положителни. Това държание демонстрира на другите, че не може да ви имат доверие и че компанията ви не цени високо отговорността. Добрите водачи знаят, че отговорността не е нещо, което могат да включват и изключват, когато намерят за комфортно. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР