За всички домашни любимци, които се отглеждат като компаньони и

...
За всички домашни любимци, които се отглеждат като компаньони и
Коментари Харесай

Характер и поведение на мини шнауцер

За всички домашни любимци, които се отглеждат като компаньони и другари на стопанина, е от първостепенно значение характерът на животното и неговото държание, тъй като условието за предан, завързан и дисциплиниран сателит на индивида е главното при избора на куче за домакински другар.

Известно е, че животните, както и хората, имат собствен самостоятелен темперамент и характер и неговото опознаване става в процеса на общуване, само че въпреки всичко всяка порода има присъщи черти, общи за всички нейни представители, и те са нужната информация при избора на порода домашно куче.

На незапознатите с породата мини шнауцер ще се стори, че това малко и сладко джудже е беззащитно и некомпетентно да се опълчи на друго животно или човек. Това е неверна визия, тъй като дребният гном, който играе радостно с децата в фамилията и спи в скута на стопанина си, може да се трансформира в злобен страж, в случай че се появи опасност за обичаните му хора.

По темперамент мини шнауцерът е доста съзнателен и деликатен по отношение на всичко, което визира стопанина му. При намек за опасност незабавно става нападателен, макар тренировките и образованието, а в дребното си тяло носи дух на мощно и огромно куче.

Мини шнауцерът е постоянно нащрек и внимателен по отношение на дома и стопаните. Той е общително куче и постоянно влиза във взаимоотношение с други себеподобни, не се бои да поддържа връзка с по-едрите породи. Като държание мини шнауцерът е доста пламенно, интелигентно и отдадено напълно на стопанина си.

Кучето единствено поема ролята на надзирател на дома и останалите членове на семейството. Мини шнауцерът в никакъв случай не пропуща да се изяви като бранител на дома или стопанина. Това се дължи на темперамента му и естествените му качества на войник.

 Мини Шнауцер

Наред с войнствените черти в характера на мини шнауцера, това плътно и симпатично кученце е чаровно, радостно и доста игриво. То е любящо, нежно и сензитивно и изисква прояви на внимание и интерес от страна на стопаните си. При неглижиране може да прояви качества като кучешка експанзия и непокорност. Има потребност от непрекъснато другарство и време, прекарано със стопаните. Отплаща се с доста обич и същинска обвързаност.

Прочете още за дресурата на мини шнауцер и още препоръки при развъждането на дребния шнауцер.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР