За всеобщ наш срам, българските институции и до днес не

...
За всеобщ наш срам, българските институции и до днес не
Коментари Харесай

Докога данъкоплатците ще издържат музея на Тодор Живков в Правец?

За повсеместен наш позор, българските институции и до през днешния ден не подхващат каквито и да е действия, с цел да открият във Велико Търново или в София музей на Стефан Стамболов (1854 - 1895 г.) – изтъкнат български общественик и същински патриот, с извънреден принос за стопанския и културен напредък на следосвобожденска България, 165-годишнината от рождението, на който честваме точно през 2019-та, декларират от съдружие „ Словеса “. В същото това време българските данъкоплатци и през днешния ден, три десетилетия след рухването на комунизма, са принудени да устоят Музейния комплекс в гр. Правец с Родната къща на Тодор Живков и със специфичната експозиционна зала, в която са подредени сбирка с дарове на Живков, получавани от него в качеството му на държавен глава в продължение на повече от 30 години, установяват от съдружие „ Словеса “.

Историческият музей в Правец, в структурата, на който е и Къщата-музей на Тодор Живков, е общински по статут и административно се управлява от кмета на града. Според Член 31 от Закона за културното завещание обаче всички музеи у нас се управляват методически без значение от типа на организацията и формата на благосъстоятелност от Министерството на културата, акцентират от съдружие „ Словеса “. Както стана известно преди броени дни, в новите учебници по история за 10 клас към този момент е включена извадка от Закона за оповестяване на комунистическия режим в България за незаконен, обнародван в бр.37 на „ Държавен вестник “ от 5 май 2000 година, припомнят от сдружението.

Съгласно Чл. 2. (1) от закона „ управленията и управителните дейци на Българска комунистическа партия са виновни за целенасоченото и преднамереното заличаване на обичайните полезности на европейската цивилизация, съзнателното нарушение на главните човешки права и свободи, невижданата кавга с народните представители от ХХV Народно заседание и всички почтено наказани от по този начин наречения " Народен съд ", моралния и икономическия крах на страната, установяването на централизирано директивно ръководство на стопанската система, довело я до съсипия, погазването и анулацията на обичайни правила на правото на благосъстоятелност, рушенето на моралните полезности на народа и похищението против религиозните му свободи, провеждането на непрестанен гнет против несъгласните със системата на ръководство и против цели групи от популацията, допълват от „ Словеса “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР