За всеки украински войник, убит в защита на Бахмут, руските

...
За всеки украински войник, убит в защита на Бахмут, руските
Коментари Харесай

Русия е загубила 5 пъти повече войници в Бахмут от Украйна, пресмята експерт от НАТО

За всеки украински боец, погубен в отбрана на Бахмут, съветските сили са изгубили най-малко петима. Това показва боен специалист от НАТО пред CNN, като се базира на данни от разузнаването на Алианса.

Служителят от военния съюз приказва пред американската телевизия при изискване за анонимност, защото няма право да разисква сходни разследващи данни. Въпреки голямата разлика в съотношението за загуби в Бахмут, той акцентира, че Украйна също търпи обилни загуби при отбраната на града.

Украински публични лица неведнъж са заявявали, че нанасят тежки загуби на Москва, до момента в който силите ѝ се пробват да завладяват Бахмут.

" Нашите бранители нанесоха обилни загуби на съперника, унищожиха огромен брой транспортни средства, принудиха най-хубавите щурмови елементи на " Вагнер " да се бият и понижиха настъпателния капацитет на съперника ", съобщи Олександър Сирски, командващ сухопътните войски на Украйна в региона.

В понеделник стана ясно, че борбата за отбрана на Бахмут ще продължи, откакто украинската войска съобщи, че няма да се отдръпва от окупирания от руснаците град.

Междувременно Институтът за проучване на войната (ISW) проучва, че съветската войска мъчно ще успее да задържи изключително огромни териториални завоевания при сходен вид борби, които нормално облагодетелстват силите на защитаващата войска. По този метод украинската армия може да нанесе тежки вреди на напредващите съветски сили даже до момента в който тя се изтегля.

" Руските военни евентуално ще се затруднят да поддържат следващи настъпателни интервенции в продължение на няколко месеца, което ще даде на Украйна опция да поеме самодейността ", се споделя в отчета на основания в Съединени американски щати институт.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР