За всеки от нас, който е израснал през 90-те и

...
За всеки от нас, който е израснал през 90-те и
Коментари Харесай

Тази песен от 90-те може да спаси живот! Чуйте коя е!

За всеки от нас, който е израснал през 90-те и началото на новото хилядолетие, песента Макарена се подрежда в топ 3 на най-емблематичните и запаметяващи се мелодии на всички времена. Може и да не сте харесвали испанския шлагер, само че без подозрение можете да го затананикате и да изиграете паметния танц към него.
Странно е по какъв начин едно такова парче може да се окаже толкоз запаметяващо се и натрапчиво, само че в този момент група испански учени обясниха на какво се дължи това и разкриха, че часовете, прекарани в несигурно танцуване на учебните танцови забави, в действителност може би ни е било от изгода.

Както знаем музиката има лечебният резултат и той е видян още в древността. Той е потвърден и в редица модерни проучвания, които потвърждават ползотворния резултат на някои мелодии върху нашето тяло. Според ново проучване на специалисти от Университета в Барселона музикалните ритми засягат жизненоважните системи на човешкото тяло.

Испанските лекари стигат до извода, че ритъмът на този шлагер от 90-те е съвършен за осъществяване на сърдечен масаж и по този метод може да помогне за спасяването на човешкия живот.
Снимки: shutterstock
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР