За времето от 19 до 21 октомври на територията, обслужвана

...
За времето от 19 до 21 октомври на територията, обслужвана
Коментари Харесай

Тридневна спецакция в Ботевград

За времето от 19 до 21 октомври на територията, обслужвана от Районно ръководство на МВР-Ботевград, е извършена сложна полицейска интервенция за противопоставяне на престъпната и икономическата престъпност, запазване на публичния ред, пътен надзор и сигурност на придвижването, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Операцията е осъществена от чиновници на престъпна, икономическа и охранителна полиция в ОДМВР-София и сътрудниците им от Районно ръководство на МВР-Ботевград, взаимно с представители на Националната организация за приходите (НАП), Булгарската организация по сигурност на храните (БАБХ), Комисията по хазарта, Комисията за отбрана на потребителите, Регионалната здравна ревизия и Инспекцията по труда.

По линия „ противопоставяне на икономическата престъпност “ са осъществени взаимни инспекции на игрални зали, нощни клубове и заведения и търговски обекти. За открити голям брой груби нарушавания, включително неиздаване на касов бон за укриване на налози, от чиновниците на Национална агенция за приходите е запечатан нощен клуб в града, тестван взаимно с стопански служители на реда от регионалната дирекция. Идентична насилствена мярка е издадена и за кафе аперитив в с. Врачеш, за комерсиалната активност на което не са показани никакви документи, нито фискално устройство.

От различен от инспектираните търговски обекти- магазин за хранителни артикули в с. Врачеш, от контролните органи са открити и конфискувани 2300 къса цигари и три литра алкохол, при изискване, че обектът не разполага с публикуван лиценз за продажба на тютюневи произведения. Съставен е констативен протокол и по случая е записана кореспонденция за открито административно нарушаване по Закона за акцизите и данъчните хранилища. При друга инспекция - на частен адрес в с. Липница, са открити и конфискувани 720 къса безакцизни цигари.

От магазин за продажба на мобилни устройства чиновници на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ в ОДМВР- София са иззели пет телефонни апарата, за които не били показани документи за генезис.

В рамките на акцията са конфискувани и осем кубика немаркирана дървесина, превозена с товарен автомобил „ ГАЗ “ в землището на с. Врачеш. От чиновниците на Регионалната дирекция по горите е формиран акт на лидера, а нелегално добитата дървесина и камионът са конфискувани.

От Комисията по
хазарта са формирани три акта за открити лица без персонални карти и липса на дневни доклади. От Инспекцията по труда са установени липса на контракти, неспазване на работното време от чиновниците, за което следва съставянето на 7 акта. Четири са актовете, формирани от РЗИ, по отношение на открито нерегламентирано тютюнопушене и чиновници без персонални здравни книжки. Нарушения са установени и от чиновниците на БАБХ в тестваните от тях два ресторанта- липса на документи за генезис на стоките, непозволено предпазване на продуктите, погрешно водене на дневник за самоконтрол, чиновници без здравни книжки и други Шест са актовете, формирани от данъчните инспектори, главно за противоречие на касовата наличност и неиздаване на касов бон.

При полицейските дейности по линия „ противопоставяне на закононарушенията с наркотични субстанции “ за период до 24 часа са арестувани трима души. Първият е 17-годишен престъпно проявен ботевградчанин, от който при осъществена инспекция е конфискувана бучка амфетамин с тегло към 4 грама. За период до 24 часа са арестувани също по този начин и двама поданици на с. Литаково. От дома на 23- годишен криминалистите иззели електронна везна и дребни количества амфетамин и канабис, а от жилището на 24- годишен револвер, 16 патрона, втулка за револвер и 0.53 грама канабис. По трите случая са формирани досъдебни производства за осъществено закононарушение по член 354А от Наказателен кодекс, следствието по които продължава под наблюдението на прокуратурата.

В рамките на полицейската акция са арестувани и двама водачи на коли и за осъществените от тях закононарушения са стартирани бързи производства. Първият извършител на разпоредбите за придвижване по пътищата попаднал в полезрението на униформените в региона на с. Скравена. При осъществена инспекция на лек автомобил „ БМВ “ информация посочила, че 22- годишният ботевградчанин зад кормилото ръководи без СУМПС в едногодишния период от наказването му по административен ред за същото деяние- закононарушение по член 343В, алинея 2 от Наказателен кодекс. За аналогично закононарушение в полицейския арест попаднал и 36- годишен гражданин на Ботевград, чийто автомобил „ Фолксваген Голф “ бил тестван малко преди среднощ в съботния ден.
За времето на осъществяване на интервенцията са тествани общо 803 души и 544 моторни транспортни средства. Задържаните са 43- ма. Съставени са 133 акта, 79 фиша и 15 предупредителни протокола.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР