За времето от 11.00 ч. до 18.00 ч. днес са

...
За времето от 11.00 ч. до 18.00 ч. днес са
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва 18 случая на престъпления, свързани с изборите

За времето от 11.00 ч. до 18.00 ч. през днешния ден са формирани още 4 досъдебни производства за закононарушения срещу политическите права в районните прокуратури в Монтана, Тетевен, Кюстендил и Берковица.

С тях общият брой на следствията в прокуратурите, по които се събират доказателства е 18, оповестиха от държавното обвиняване.

По досъдебните производства са привлечени към наказателна отговорност 3 лица – от прокуратурите в Елена, Търговище и Тетевен. С прокурорско задържане до 72 часа е обвиненият в Тетевен.

Прокурорските преписки за инспекция по сигнали за осъществени закононарушения срещу политическите права към 18.00 часа е 237. От тях по 172 е предписан отвод за формиране на наказателно произвеждане, а по 65 продължава осъществяването на инспекция по реда на член 145 Закона за правосъдната власт.

За съпоставяне, при предходните избори за Европейски парламент през 2014 година формираните досъдебни производства са били 21, а преписките за инспекции по сигнали – 535.

В цялата страна продължава дежурството във всички прокуратури, както и в 11-те териториални отделения на районни прокуратури. В 12 часа през днешния ден се организира и координационно заседание на Националното междуведомствено звено, основано от прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС, в което участваха основният прокурор, министърът на вътрешните работи и ръководителят на ДАНС.

Сигнали за нарушавания бяха подавани през целия ден и в ЦИК като измежду най-сериозните са за търговия с гласове в Брезник, където младежи предложили по 20 лева за глас, а в Добрич е била счупена витрина на партиен офис.

Кои са новите български евродепутати и какви са резултатите от изборите - тук
Какви са първите реакции в обществените мрежи - тук.
Как гласоподава Европа - тук

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (502)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР