За влизане по въздух и мореРешение се очаква на 24

...
За влизане по въздух и мореРешение се очаква на 24
Коментари Харесай

Румъния приема предложението на Австрия за Шенген

За влизане по въздух и море
Решение се чака на 24 януари

Румъния е подготвена да одобри предлагането на Австрия за влизане в Шенгенското пространство в началото единствено по въздушни и морски граници, заяви през днешния ден в. “Адевърул ”, като цитира държавни източници.

Предложението си Виена насочи доскоро повече от седмица. Австрия досега се опълчва на присъединението към Шенген на България и Румъния, заради опасения от непълен надзор на външните граници на Европейски Съюз и пропускане на мигранти.

България към този момент отхвърли опцията за отчасти приемане в така наречен въздушен Шенген.

Управляващите в Букурещ обаче считали, че щом Румъния се причисли към “въздушния Шенген ”, ще е въпрос на време Австрия да отстъпи и за сухопътните граници, защото рискавала да остане изолирана. “В последна сметка австрийците ще постъпят като Орбан - когато е гласуването, в случай че всички са срещу, ще изоставен залата ”, споделили източниците на “Адевърул ”, визирайки излизането на унгарския министър председател от залата предишния четвъртък, в която Европейският съвет гласоподава за започване на договаряния за присъединение на Украйна към Европейски Съюз.

“Адевърул ” добавя, че решение по въпроса за присъединението на Румъния и България към Шенген може да бъде взето на 24 януари, когато ще бъде идващият Съвет по правораздаване и вътрешни работи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР