За ветеринарната медицина у нас в общественото пространство много рядко

...
За ветеринарната медицина у нас в общественото пространство много рядко
Коментари Харесай

И ветеринарните лекари очакват от ГЕРБ редовно правителство

За ветеринарната медицина у нас в публичното пространство доста рядко се приказва. Не бива обаче да бъде подценявана ролята й за развиването на отглеждането на животни, а от тук и за контрола върху качеството и сигурността на животинските първични материали и артикули. Това стана ясно на среща на Вежди Рашидов - лидер на листата на ГЕРБ-СДС за област Пловдив и регионалния координатор Георги Мараджиев с ветеринарни лекари в Първомай.

Организатор на събитието бе претендентът за депутат от листата на ГЕРБ-СДС доктор Иван Вангелов. На срещата участва и претендентът за депутат от Съюз на демократичните сили Йордан Кръстанов.

„ Живеем по този начин, както гласуваме, би трябвало да спрем бездарието, което 2 години направи живота ни безбожно безценен и раздели грубо нашето общество. Доживях да видя хора, които с ненавист желаят да господстват. Сега е време да се лекува всичко - от духовността до земеделието. Само ГЕРБ може да ръководи сполучливо, уверен съм в това, тъй като Бойко Борисов и неговите държавни управления направиха доста за България ", сподели Вежди Рашидов.

Ветеринарите подчертаха, че в бранша има много проблеми, нерешени с години. Сред главните са незадоволителното възнаграждение и неприятните условия на труд.

„ Ще създадем всичко допустимо за по-доброто възнаграждение, както и за осъвременяване на нормативната база и електронизация на услугите в бранша, само че това може да стане единствено при постоянен кабинет ", акцентира някогашният заместник-министър на земеделието и храните Васил Грудев.

Ветеринарните лекари от своя страна увериха, че доста разчитат да има постоянно държавно управление, той като единствено с съответна помощ от страната могат да бъдат решени проблемите в бранша.

„ Партия ГЕРБ постоянно е подкрепяла сектора и ще продължи, в случай че й дадете късмет още веднъж да ръководи, по тази причина е значимо да се гласоподава с разсъдък, акцентира и регионалният координатор Георги Мараджиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР