За вероятен строеж на лагери за мигранти в Елхово и

...
За вероятен строеж на лагери за мигранти в Елхово и
Коментари Харесай

Лагери за мигранти строят в Елхово и Малко Търново

За евентуален градеж на лагери за мигранти в Елхово и Малко Търново оповестяват от БНР.

От поръчка, оповестена от Министерство на вътрешните работи, стана ясно, че ще бъдат построени две селища - надлежно за 1600 и 280 души. Допуска се, че това ще са точно мигрантски лагери, защото за плановете ще се разчита на европейско финансиране от фонд " Убежище, миграция и интеграция ".

Повече от 8 милиона ще бъдат вложени в площадки за разполагане на контейнери в Малко Търново, Елхово и Любимец. Бъдещият лагер в Малко Търново ще се намира на ул. " Княз Борис I " 54 и заема повърхност от 7,5 дка. Капацитетът му ще бъде за 280 души. Предвижда се обектите да са с монолитни огради, буферна зона, контролно-пропусквателен пункт, вътрешни огради и охранителни системи. Ще се изградят контейнери за разпределяне на храна, административни, за краткотрайно настаняване, както и санитарно-битови - бани и тоалетни.

Селището в Елхово пък ще е на територията на Регионалната дирекция на гранична полиция. То ще е доста по-голямо - за 1632 души, и ще заема към 27 дка повърхност.

Самите градоначалници на Малко Търново и Елхово не знаеха за проектите на Министерство на вътрешните работи. Кметът на Малко Търново Илиян Янчев е в болнични и отвън страната и даде обещание да ревизира информацията. Кметът на Елхово Петър Киров пък отхвърли коментар.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР