За вчерашния ден 33 са положителните проби за коронавирус, 23

...
За вчерашния ден 33 са положителните проби за коронавирус, 23
Коментари Харесай

33 нови болни в България за денонощие, депутатът от ДПС Хасан Адемов влиза в болница

За вчерашния ден 33 са позитивните проби за ковид, 23 са приети в болница т.е. общо 146, а 14 от тях са в интензивно поделение, само че има и още 1 случай в Кюстендил, за който се ревизира за какво е интубиран. Общо доказаните случаи с COVID-19 в България към този момент са 412. Изчистените с две негативни проби са 20 - 14 мъже и 6 дами. Най-младият е 27-годишен, най-възрастният - 87. Това стана ясно от брифинга на началника на Националния спешен щаб генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски.
Нов случай има в Русе - признат мъж, прибрал се от Австрия, където работел в ски курорт. 21 от всички случаи са от София, в Пловдив има боен, който е в тежко положение и е интубиран.
В момента депутатът от Движение за права и свободи Хасан Адемов постъпва в болница, удостовери Мутафчийски. А на въпрос на организация ПИК дали ще се изследват и парламентарните кореспонденти, отговорът беше, че ръководителят на Народното събрание и народен представител от ГЕРБ Цвета Караянчева ще подаде имена. Ще се проучат най-близките контакти на Адемов и ще се ревизират, сподели Мутафчийски.
На въпрос дали било подходящо Караянчева нощес да дава конференция в Народното събрание, т.е. там, където работи Адемов, началникът на Кризисния щаб отвърна, че има процедура и се прави стерилизация. След осъществяването на дезинфекцията, има прочут интервал на изчакване, а Народното събрание не работи от предишния петък (27 март). Не става въпрос за непосреден риск, акцентира Мутафчийски.
Очаквайте детайлности!
Още: " Български народен представител е болен от ковид "
" Противоречиви данни за болните от ковид в Китай повдигат въпроси "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР