За възможен риск от екологична бомба по река „Вит” заради

...
За възможен риск от екологична бомба по река „Вит” заради
Коментари Харесай

Застрашена ли е река "Вит" заради строежа на АМ "Хемус"?

За вероятен риск от екологична бомба по река „ Вит” поради градежа на Автомагистрала „ Хемус”, сигнализираха от рибарски клуб „ Балканка”.

Снимка: btvnovinite.bg Според рибарите, коритото се унищожава за извличане на баластра при пролом „ Боаза”. Теренът е разоран от работещите багери, а коритото на реката наподобява на лунен пейзаж.

Сигнализиращите считат, че дейностите са противозаконни, а нарушаванията – груби.
Борисов на " Белокопитово ": Дори и в неделя се работи по построяването на Автомагистрала " Хемус " (СНИМКИ) Участъкът би трябвало да е подготвен през 2021 година
В решението на министъра на околната среда и водите Нено Димов написа, че за транспортна техника може да се употребява единствено трасето на автомагистралата. Подалите сигнал настояват, че техниката обикаля на всички места.

При появяването на екип на bTV на терен, строителната техника спря работа и напусна обекта. Беше подаден сигнал до виновните институции.
Снимка: btvnovinite.bg
Официални въпроси по проблема бяха изпратени до АПИ, откъдето споделиха, че досега сигнали не са получавани. Отправено е запитване и към строителното министерство.

bTV oчаква позиция при започване на работната седмица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР