За Въоръжените сили на Украйна би било по-ефективно да предприемат

...
За Въоръжените сили на Украйна би било по-ефективно да предприемат
Коментари Харесай

След Херсон ВСУ се опитват да проникнат към Мелитопол и Бердянск

За Въоръжените сили на Украйна би било по-ефективно да подхващат огромна офанзива не против Херсон, а против Мелитопол. Това мнение изрази украинският боен специалист полковник от оставка Олег Жданов.

Той изясни, че в това населено място има транспортен възел и опора на цялата отбранителна линия, построена от съветските войски, както на десния, по този начин и на левия бряг.

„ Ако Мелитопол падне, Каховка ще бъде в оперативно обграждане дружно с Енергодар. И Русия ще бъде принудена или да напусне оттова, или да загине обкръжена под огъня на нашите въоръжени сили “, изясни Жданов.

Според него Каховка е значима освен като връзка сред двата бряга на Днепър. Но Мелитопол към момента е ключът към селищата " от провлака до Запорожие ".

Междувременно член на основния съвет на администрацията на Запорожка област Владимир Рогов в ефира на радиостанция " Комсомолская истина " съобщи, че киевските управляващи могат да трансферират към 40 000 военни от Херсонска посока в други.

„ Ако приказваме за Херсонското направление, съперникът разполага с към 40 хиляди души, които може да трансферира в една или друга посока.

Приоритет е Запорожие, тъй като фантазията на Зеленски - да пререже фронта, нашата формация и да отидеъм Бердянск - е озвучена нееднократно. Така че мисля, че те ще се опитат да се движат в тази посока “, сподели той.

В същото време изпълняващият длъжността губернатор на района Евгений Балицки твърди, че границите на района са надеждно предпазени, няма проекти за евакуация на популацията, защото няма аргументи за това.

„ Необоснованите клюки, популяризирани от вражеската агитация, съзнателно опитващи се да посеят суматоха и да дестабилизират обстановката, не са нищо друго с изключение на мъка и прикриване на същинското положение на нещата от управлението на Киев “, написа той в своя канал в Telegram.

Областният шеф също прикани жителите на региона да запазят успокоение.

Възможно ли е да запазите успокоение в такава обстановка? И къде в действителност си коства да се страхувате от противников пробив?

„ Неведнъж съм казвал, в това число и в мнения към вашето издание, че запорожското направление е предпочитано за офанзивата на Въоръжените сили на Украйна “, отбелязва военнополитическият специалист Владимир Сапунов.

- Удар от страната на Василевка или Пологов, с цел да съкратят нашата формация и да стигнат до Азовско море, при положение на сполучлива интервенция, това ще бъде окончателното злополучие за съветската войска.

" СП ": - Жданов отбелязва, че в случай че Мелитопол падне, Каховка ще бъде в оперативно обграждане дружно с Енергодар и Русия ще бъде принудена или да напусне оттова, или да почине обкръжена. Така ли е? Наистина ли групировката ще бъде прекратена? И тя ще би трябвало да се отдръпна в Крим?

- Това е правилно. Ако въоръжените сили на Украйна съумеят да форсират Днепър в региона на Дудчани, обкръжението на групировката в Енергодар ще бъде по линията Василевка-Мелитопол-Дудчани. Врагът има такива благоприятни условия.

Но можете и без него, в случай че ударът от Василевка над Мелитопол е сполучлив. Обкръжението може да бъде по-широко - с завладяването на Нова Каховка. Следователно защитата в Мелитопол е построена по съответния метод. Това го схваща и нашето Министерство на защитата.

" СП ": - Ако въоръжените сили на Украйна съумеят да завладяват Мелитопол, значи ли това началото на края на наличието ни в Запорожка и Херсонска област? Или е по-целесъобразно да ударят Бердянск?

- И двата разновидността за удар - от страната на Василевка към Мелитопол и от страната на Пологи към Бердянск - имат своите полюси и минуси. От позиция на опцията за обграждане на нашата формация в региона на Херсон и Запорожие, ударът към Мелитопол наподобява за предпочитане и по-лесен.

Но удар към Бердянск (също обвързван с завладяването на Токмак) незабавно ще сътвори опасност както за Мариупол, по този начин и за южния фланг на ДНР като цяло и даже за Краснодарския край. Такъв проект би бил по-мащабен, само че и изпълнен с по-големи опасности.

Както демонстрира опитът от тази специфична интервенция, въоръжените сили на Украйна правят опити за нанасяне на удари по едно и също време в няколко посоки, благодарение на ДРГ и дребни механизирани групи, усещайки недостатъци в защитата. Така че генералният щаб на съперника ще вземе дефинитивно решение едвам по-късно.

Също по този начин е значимо дали нашата Кинбурнска коса ще бъде предадена или не. Ако е по този начин, тогава Мелитополското направление явно ще бъде предпочитано.

" СП ": - А какво ще кажете за ЯЕЦ? Ще се опитат ли да го заловят? Или към този момент не е приоритет?

— Това, несъмнено, е по-локална интервенция, по-важна от медийна позиция. Ще бъде доста мъчно да го превземете благодарение на десант. Може би режимът в Киев ще бъде по-склонен да чака „ жест на благосклонност “ и „ да сътвори демилитаризирана зона “ към нея.

" СП ": - Трябва ли да форсират Днепър? Или могат да дойдат по суша от север? И ще им бъде ли по-лесно да го принудят в региона на същия Дудчани, в сравнение с в Херсон?

- Дудчани е доста по-близо до Мелитопол от Херсон, затова, с цел да обкръжите групировката в Енергодар и Нова Каховка по време на завладяването на Мелитопол, е по-удобно да форсирате там.

Те могат да нападат и от левия бряг. Във всеки случай това е или през Василевка, или през Пологи. Чрез Орехов - и по-късно по този начин.

" СП ": - Според Владимир Рогов, Киев може да хвърли до 40 хиляди военни от посока Херсон. Може ли в действителност? Има ли с какво да подсилим в това направление?

- Да може би. В Херсон, на десния бряг на Днепър, няма потребност да се поддържа такава огромна формация. В последна сметка нашите надали ще форсират Днепър, с цел да върнат Херсон.

Следователно политическото решение за овакантяване на Херсон съществено усложнява отбраната на Запорожка област. Руските войски, несъмнено, също ще бъдат трансферирани там, само че не в такива количества.

" СП ": - Какво, съгласно вас, можем да създадем в този момент, с цел да не получим пробиви в Запорожка област? Как да засилим отбраната? Балицки заявява сигурността на границите на Запорожка област. Ще получим ли непредвиден пробив?

– Очевидно е, че казусът с малочислената съветска войска е в запорожското направление. В последна сметка там оказват помощ и подразделения на НМ на ДНР - от първите дни на интервенцията. Ще би трябвало да подсилим мобилизираните, несъмнено.

Определено няма да получим нещо ненадейно, ударите и по Мелитопол, и по Бердянск от дълго време са разчетени. Повтарям - колапсът на запорожката посока ще докара до раздробяване на целия фронт. Предаването на Херсон докара до обилни военни усложнения, само че беше по-скоро политически и медиен удар за Русия.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР