За вандалска сеч на вековни дървета в Сандански алармира Яне

...
За вандалска сеч на вековни дървета в Сандански алармира Яне
Коментари Харесай

Яне Янев обвинява кмета на Сандански за вандалска сеч на вековни дървета

За " вандалска сеч " на вековни дървета в Сандански сигнализира Яне Янев.

В свое писмо до Окръжния прокурор на Благоевград някогашният консултант на премиера Бойко Борисов оповестява, че по поречието на река Санданска Бистрица са отрязани над 100 предпазени от закона чинари и явори с диаметър от половин до един метър, както и огромен брой млади дървета. Извършената сеч е от няколко месеца, само че дънерите към момента лежат край реката като " трупове след война " по негови думи.

Янев показва, че общината трансферира отговорността на Басейновата дирекция и Регионална инспекция за опазване на околната среда. Той обаче открил, че кметът на Сандански Кирил Котев персонално е изпращал Ивайло Паров, представящ се за лесничей на общината, да маркира трупите.
 Етичната комисия на ГЕРБ ревизира кмета на Сандански
Етичната комисия на ГЕРБ ревизира кмета на Сандански

Заради сигнал от Яне Янев за градеж в градския парк

Янев упорства за незабавна интервенция на способените институции и обявяване на имената на виновниците за унищожените дървета.

" Гората по крайбрежията на Санданска Бистрица е белият дроб на града ни. З лосторниците заслужават присъди като за лишен човешки живот " , безапелационен е той.

Припомняме, през вчерашния ден стана ясно, че Етичната комисия на ГЕРБ ще извърши инспекция на кмета на Сандански поради сигнал за противозаконен градеж в градския парк, също подаден от Яне Янев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР