за ваксиниране във ВМА. Причината е, че са изчерпани наличните

...
за ваксиниране във ВМА. Причината е, че са изчерпани наличните
Коментари Харесай

Колко ваксини бяха поставени преди спирането на зелените коридори?

за имунизиране във ВМА. Причината е, че са изчерпани наличните количества ваксини.
Новината оповестиха.
 ВМА: Зелените коридори краткотрайно стопират, имунизациите са изчерпани ВМА: " Зелените коридори " краткотрайно стопират, имунизациите са изчерпани
Временно се прекратява имунизацията по така наречен „ Зелени коридори “ във Военномедицинска академия (ВМА), оповестиха от лечебн...
Малко по-късно и от болница „ Св. Анна ” оповестиха: „ В пункта за имунизация в столичната болница „ Св. Анна ” са изчерпани всички дози от ваксини против COVID-19. При нова доставка на ваксини пунктът неотложно ще стартира работа ”.
Преди пет дни министър председателят Бойко Борисов разгласи начало на всеобщата имунизация в страната ни като разпореди основаването на така наречен „ зелени коридори ” за искащите да се имунизират против COVID-19.
„ Отивате по районите в страната, с цел да наблюдавате процеса персонално и пускате зелени коридори за искащи да се имунизират. Така процентът имунизирани ще се увеличи доста, ще имаме още по-голям щит против пандемията и няма да се постанова в допълнение затваряне или рестрикции, каквито има в другите страни ”, сподели тогава министър-председателят.
Благодарение на това за.
 В болница Св. Анна свършиха имунизациите против COVID-19 В болница " Св. Анна " свършиха имунизациите против COVID-19
В пункта за имунизация на УМБАЛ " Св. Анна " - София АД бяха изчерпани всички дози от ваксини против COVID-19, оповестиха от лечебното заведе...
„ Осигурили сме мобилни екипи, които да реализират имунизирането против COVID-19 на популацията в отдалечените и труднодостъпни райони на страната ”, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той добави, че и персоналните лекари стартират да вършат имунизации.
Проблем обаче се оказва дефицитът на ваксини за страната ни и за Европейски Съюз като цяло.
Първо компанията „ Пфайзер/Бионтех ” заяви за закъснение на доставките, а в този момент и „ Астра Зенека ”, от чиято ваксина България е поръчала най-големи количеств а.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР