За увеличение на всички пенсии от началото на следващата година

...
За увеличение на всички пенсии от началото на следващата година
Коментари Харесай

КНСБ: Увеличение на всички пенсии догодина, а не добавка от 50 лв.

За нарастване на всички пенсии от началото на идната година упорстват от КНСБ. Водят се диалози с ръководещите най-ниските пенсии с размер до прага на беднотия да получат най високо нарастване. Синдиката е срещу и следващата година да продължи раздаването на месечните добавки от 50 лв. на всички пенсионери. В началото на идната седмица ще са ясни управническите решения по тематиката.

Подготовката на бюджета за 2021 е на финалната права. Очаква се параметрите да се оповестят обществено при започване на идната седмица, като ще се дискутират и със обществените сътрудници. От КНСБ пресмятат, че при минимална пенсия от към триста лв. и оптималната от 1 440, откакто се увеличи и оптималният застрахователен приход, останалите пенсии би трябвало да получат диференцирано нарастване. Пламен Димитров изясни:

" Това са 10 процентни пункта. Ние предлагаме два пъти с швейцарското предписание да пораснат всички пенсии, които са от новата минимална пенсия до прага на беднотия. И с размера на швейцарското предписание над прага на беднотия до оптималната пенсия ще би трябвало да пораснат с по пет %. По този метод е релативно заслужено ще набъбнат пенсиите, като дадем по огромен приоритет единствено за идната година. Това е нашето предложение за минималните и на по-ниските пенсии ".

Предложенията към този момент са показани на експертно равнище на вниманието на ръководещите. Синдикатът е срещу да продължи и следващата година раздаването на 50 лв. добавка за всички пенсионери.

" На калпак сякаш е най-несправедливият метод. Този, който е работил повече и е внасял повече, за какво би трябвало да получава същото нарастване по отношение на този, който е работил и внасял по-малко ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР