За увеличение на всички пенсии от началото на следващата година

...
За увеличение на всички пенсии от началото на следващата година
Коментари Харесай

КНСБ искат увеличение на всички пенсии догодина

За нарастване на всички пенсии от началото на идната година упорстват от КНСБ. Водят се диалози с ръководещите, най-ниските пенсии с размер до прага на беднотия да получат най високо нарастване. Синдиката е срещу и следващата година да продължи раздаването на месечните добавки от 50 лв. на всички пенсионери. В началото на идната седмица ще са ясни управническите решения по тематиката.

Подготовката на бюджета за 2021 е на финалната права. Очаква се параметрите да се оповестят обществено при започване на идната седмица като ще се дискутират и със обществените сътрудници. От КНСБ пресмятат, че при минимална пенсия от към триста лв. и оптималната от 1 440 откакто се увеличи и оптималният застрахователен приход останалите пенсии би трябвало да получат диференцирано нарастване. Пламен Димитров изясни:

" Това са 10 процентни пункта. Ние предлагаме два пъти с швейцарското предписание да пораснат всички пенсии, които са от новата минимална пенсия до прага на беднотия и с размера на швейцарското предписание над прага на беднотия до оптималната пенсия ще би трябвало да порасне с по пет %. По този метод е релативно заслужено да набъбнат пенсиите като дадем по огромен приоритет единствено за идната година. Това е нашето предложение на минималните и на по ниските пенсии ".

Предложенията към този момент са показани на експертно равнище на вниманието на ръководещите. Синдиката е срещу да продължи и следващата година раздаването на 50 лв. добавка за всички пенсионери.

" На калпак като, че ли е най несправедливия метод. Този, който е работил повече и е внасял повече, за какво би трябвало да получава същото нарастване по отношение на този, който е работил и внасял по малко ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР