За увеличен брой на регистрираните безработни в национален мащаб уведоми

...
За увеличен брой на регистрираните безработни в национален мащаб уведоми
Коментари Харесай

Увеличава се броят на новорегистрираните безработни в Бургас

За повишен брой на записаните безработни в народен мащаб уведоми министърът на труда Деница Сачева по-рано през днешния ден. Според нея единствено за един ден те са се нараснали от 750 до 1301.
Каква е обстановката в Бургас и има ли фрапантно завишаване на новорегистрираните?
Actualno.com се обърна с въпроса към Живко Янакиев, шеф на Бюро по труда Бургас: “Има наклонност на нарастване на записаните безработни и в Бургас, още няма тъкмо статистика с какъв брой души. Естествено повишен е броят и се усилва, само че да се надяваме, че когато влязат в действие ограниченията на държавното управление, покачването няма да е фрапантно “.
Според Янакиев е допустимо и в тази област да има промени поради заплахата от болест с ковид. Това обаче зависи от законодателите или от възможни нови решения, които да вземе Министерството на труда и обществената политика
При създалата се обстановка хората би трябвало да знаят, че персоналната карта е задоволителна за регистрация, в случай че липсват други документи. Възможно е срокът, който в този момент е седем работни дни след освобождение от работа също да отпадне, само че това към момента е в областта на догатките.
Живко Янакиев прибавя още: “При създалата се обстановка регистрацията в Бюрата по труда може да става и по електронен път. От деня в който беше въведено изключителното състояние има опция и за дистаннионна регистрация. В уеб страницата на Държавна организация „ Електронно ръководство “ е разказан пътят за регистрация на безработни през „ Системата за несъмнено електронно връчване “, само че би трябвало да сте клиент на тази система, да сте регистриран в нея, да имате пин код в Национален осигурителен институт или електронен автограф. Когато се влезе в този уебсайт са разказани стъпките, които би трябвало да се следват, с цел да може човек да се записва електронно. Който не може да го направи би трябвало да пристигна персонално при нас “.
След разясненията излиза наяве, че броят на безработните, които имат достъп до системата няма да е огромен и множеството хора ще би трябвало да отидат в Бюрата по труда, с цел да се записват персонално.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР