За уроци в музеите за деца и ученици от цялата

...
За уроци в музеите за деца и ученици от цялата
Коментари Харесай

За уроци в музеите са осигурени 100 хил. лева

За уроци в музеите за деца и възпитаници от цялата страна са обезпечени 100 хиляди лв. по националната стратегия " Осигуряване на модерна просветителна среда ". Това оповестиха от отрасловата комисия в Народното събрание след кръгла маса по " Училището в музея. Музеят в учебното заведение ".

" Музеите имат отлични просветителни стратегии, които са съобразени с образователните стратегии. Няма нищо по-хубаво от това да учиш по биология в Природонаучния музей или да схванеш дадена литературна творба или интервал от историята като разгледаш творбите на художници по това време ", сподели ръководителят на просветителната комисия Милена Дамянова. Предстои основаване на премия за най-хубаво съдействие сред учебно заведение и културна институция.

Миналата година бе въведена опция с една декларация за цялата образователната година учителите към този момент ще могат да извеждат децата отвън учебно заведение, с цел да ги водят на музей и други събития. До тогава всякога се желае подписа на родителя, което на процедура демотивира учителите за такива интензивности.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР