За уникалната машина съобщи на стпаницата си във Фейсбук шефът на държавната

...
За уникалната машина съобщи на
стпаницата си във Фейсбук шефът на
държавната
Коментари Харесай

Руснаци смятат че са направили най-добрия в света електромопед - видео

За неповторимата машина заяви на стпаницата си във Facebook шефът на държавната корпорация РОСНАНО Анатилий Чубайс. Тя се споделя UJET и е дело на новосибирската компания OCSiAl (Оксиал), чийто акционер е РОСНАНО. Създателите на електромопеда го назовават смартджет и според тях това е принципиално ново, невиждано до момента и най-съвършенно персонално транспортно средство в света.

Основната активност на новосибирската фирма е производството на едностенни въглеродни нанотръбички за различините области на стопанската система, само че използването им от нея чака по-добри времена. UJET е първият огромен опит за търговска реализация на нанотръбите, които се използват необятно в структурата на смартджета, в карбоновия му корпус, в акумулатора и даже гумите.

Благодарение на лекия и здрав иновационен материал масата на сгъваемия смартджет е единствено 40 кг. Най-тежкият детайл на структурата е акумулаторът. Той е единен със седалката, смъква се елементарно и може да се влачи като куфар с колела с цел да се закара в офиса или в къщи за зареждане. Капацитетът на акумулатора ще се определя от клиента при закупуването на машината в два разновидността осигуряващи 70 или 150 км с едно зареждане.

Седлото-акумулатор е по едно и също време с това и портативна аудиосистема – корпусът играе ролята на резонатор, може да свири като клаксон, да симулира тон от ауспуха на Ferrari или просто да свири харесвана от ездача мелодия по време на придвижването.

Електродвигателят с мощ 4 кВт (5,5 к.с.) е инсталиран в задното колело, а максималната скорост е лимитирана на 45 км/ч. Окачването е условно торсионно с гумено железни шарнири. Свръхлеките гуми с нанотръбички обезпечават усъвършенствано в сравнение с обичайните гуми сцепление на влажен път и могат да бъдат боядисани във всевъзможен цвят по желание на клиента а освен в черен.



Приборното табло е мощен смарт телефон с 4-ядрен процесор и встроен видеорегистратор, обвързван към интернет. Ключът на мопеда е в действителност смартфонът на притежателя – с помоща на специално приложение, той ще може да го задвижва и дори да го дава чартърен, получавайки допълнителен приход.

Мястото на производството не се показва, но тъй като главната клиентела на иновационния мопед се чака от Обединена Европа, то той ще се прави от дъщерната компания със седалище в Люксембург UJET Vehicles. Дизайнът на машината е създаден в Италия, а за инжинеринга са отговаряли немски експерти.

Плановете са за годишно произвеждане на 32 000 машини, а на уеб страницата на компанията вече е деен конфигуратор и се приемат предварителни поръчки в размер на 850 евро. Минималната цена на смартджета с батерия за 70 км пробег е 8690 евро, с тази за 150 км 9890 евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР