За улиците в кварталите Столичната община е заложила 12 млн.

...
За улиците в кварталите Столичната община е заложила 12 млн.
Коментари Харесай

Фандъкова: За кварталните улици сме заложили 12 млн. лв. повече от 2019-а

За улиците в кварталите Столичната община е заложила 12 млн. лева повече от предходната година, като 10 млн. лева ще отидат непосредствено при районните кметове. Средствата са ориентирани към два стратегически целта, по които следва да се работи в идващите 4 години, сподели кметът на София. Това са вложения в кварталите (улици, тротоари, детски градини и учебни заведения и градски транспорт) и възстановяване на чистотата на въздуха. Това сподели в ефира на Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова. Изказването й идва във връзка общественото разискване на бюджета на София, което ще се организира през днешния ден от 18 часа. Към момента планът за бюджет е в размер на 1 милиарда и 700 хиляди лв..

По думите на Фандъкова, обаче, тези цифри ще се трансформират до окончателното внасяне на бюджета, защото тече публичното разискване.

Столичният кмет разясни, че районните кметове дефинират кои улици, тротоари и паркинги да си ремонтират.

„ Аз получавам от тях оферти за съответни улици, само че го приписвам на по-слабия опит, който имат, би трябвало ясно да им кажа, че вместо да подвеждат хората, те би трябвало да запретнат ръкави и да свършат работата, която имат “, сподели още Фандъкова.

Сред главните ограничения против мръсния въздух са вложения в градския превоз, замяна на печки на дърва и въглища, озеленяване, разчистване.

„ Заложили сме нарастване на средствата за миене и машинно метене на града. Това е доста значима задача. Преди два дни, на 14 януари, когато имаше превишения на нормите, бяха измити по-голямата част от главните булеварди в града. Известно е, че безплатният превоз е мярка, която е заложена в механизма, дружно с въвеждане на нискоемисионни зони и опция Столичната община да лимитира придвижването в такива дни на коли, които замърсяват повече “, добави кметът на София.

По думите й, Столична община е заложила с 52 млн. лева повече лични доходи за тази година.

„ Тези доходи идват от налозите на хората, от по-високата събираемост, което е наш ангажимент, и това са опциите на града и на хората “, разясни Фандъкова.

110 млн. лева пък са заложени за строителство и поправки на учебни заведения и детски градини в кварталите. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР