За улеснение на пътуването към Рилския манастир за предстоящите църковни

...
За улеснение на пътуването към Рилския манастир за предстоящите църковни
Коментари Харесай

За празника Голяма Богородица се спира укрепването на свлачището край Рилския манастир

За облекчение на пътуването към Рилския манастир за идните църковни празници Голяма Богородица (15 август) и Успение на Св. Йоан Рилски Чудотворец (18 август), когато Светата обител се посещава от доста поклонници и туристи, се стопира укрепването на срутището по пътя към манастира, заяви Агенция " Пътна инфраструктура ".

Строителните действия при 27 км на пътя Рила - Рилски манастир ще бъдат прекратени от петък до вторник в това число (14 - 18 август).

Районът на срутищeто е обезопасен, сигнализиран с пътни знаци и краткотрайна светофарна уредба. Трафикът в права от към 250 м се реализира в една лента, като се пропуща със светофар и при нужда се контролира и от сигналисти. Шофьорите би трябвало да карат деликатно, да съблюдават поставената сигнализация и ограничаването на скоростта от 40 км/ч, се споделя в известието на АПИ.

Укрепителните действия започнаха в края на юни след недоволство на игумена на Рилския манастир Евлогий на премиера Бойко Борисов.

Изпълнителят - държавното сдружение " Автомагистрали " работи мобилизирано, с цел да може да приключи колкото се може по-бързо обекта, е посочено в известието на АПИ, без да е указан период и какъв брой ще коства укрепването на 250-те метра от пътя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР