За улавяне на повърхностните дъждовни води на проблемни участъци в

...
За улавяне на повърхностните дъждовни води на проблемни участъци в
Коментари Харесай

Нови отводнителни улеи за улавяне на дъждовни води в Стара Загора

За хващане на повърхностните дъждовни води на проблематични сектори в Стара Загора стартират да инсталират нови отводнителни улеи , оповестяват от общинaта. Заради огромната денивелация на терена на града и надлъжните наклони на уличната мрежа при значителни превалявания се събират огромни количества вода, от които се поврежда настилката. 
Местата на улеите са избрани след осъществяването на експертна оценка в сходство със съществуващата канализационна мрежа и опциите й да поема дъждовните води. Новите отводнителни уреди ще са с по-големи отвори на решетките от инсталираните досега и ще са с висок клас на натоварване - F900. Монтирането на улеите ще се прави поетапно на следните проблематични места:
- кръстовището на ул. „ Д-р Тодор Стоянович “ и ул. „ Цар Калоян “;
- кръстовището на ул. „ Княз Александър Батенберг “ и ул. „ Цар Калоян “;
- кръстовищетж на ул. „ Княз Александър Батенберг “ и бул. „ Цар Симеон Велики “;
- кръстовище на бул. „ Цар Симеон Велики “ и ул. „ Хаджи Димитър Асенов “;
- напречните улици на ул. „ Св. Княз Борис “ в сектора от ул. „ Княз Александър Батенберг “ до ул. „ Хаджи Димитър Асенов “.
Заради налагащото се краткотрайно прекъсване на придвижването при монтажа на оборудванията жителите на Стара Загора ще бъдат осведомени авансово къде ще се правят монтажни действия. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР