За укрепване на свлачището на входа за Червен бряг откъм

...
За укрепване на свлачището на входа за Червен бряг откъм
Коментари Харесай

10 милиона лева ще струва укрепването на свлачище край Плевен

За подсилване на свлачището на входа за Червен бряг откъм Плевен е създаден план за 10 милиона лв. по информация на кмета на община Червен бряг инж. Данаил Вълов, оповестява Българска национална телевизия. Той посочи, че решаването на този проблем е измежду най-важните за община Червен бряг, тъй като е отлаган от години. Според инж. Вълов тези средства ще бъдат задоволителни за устойчиво подсилване на свлачището.

Кметът на Червен бряг е уверен, че общината ще получи поддръжката на Министерство на регионалното развитие и Министерство на околната среда и водите и не по-късно от април или началото на май реализацията на плана ще стартира.

По концепция на инж. Вълов още в предходния му кметски мандат (2007-2011 г.) е бил изработен план за подсилване на това свлачище, който е бил очакван за осъществяване на три стадия. Тогава обаче са обезпечени единствено към 1 милион лв., които са стигнали за осъществяване на отводняването.

В новия си мандат кметът на Червен бряг е упълномощил преправяне остарелия план, тъй че укрепването да бъде осъществено на равнище и казусът да бъде решен дефинитивно. За задачата е зает екип от най-хубавите в страната, с поддръжката на " Геозащита " - Плевен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР