За украинските сили последните няколко дни са били заради унищожаването

...
За украинските сили последните няколко дни са били заради унищожаването
Коментари Харесай

Украйна отчита особено ползотворни дни в контранастъплението си

За украинските сили последните няколко дни са били поради унищожаването на съветски хранилища за гориво, командни пунктове, противовъздушна защита и артилерия. Това твърди ръководителят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов, представен от " Ройтерс ".

Той акцентира, че това е " осъществяване на задача номер едно " в контранастъплението на Киев.

Голямата контраатака  на редица военни специалисти поради напъните на Украйна да ограничи жертвите, защото нейните сили би трябвало да пресекат мощно минирани региони, преди да доближат съветската защита.

" На този стадий на дейни бойни дейности Силите за защита на Украйна извършват задача номер едно - оптимално заличаване на жива мощ, техника, хранилища с гориво, бойна техника, командни пунктове, артилерия и сили за Противовъздушна отбрана на съветската войска ", написа обаче Данилов в Туитър и добави, че последните няколко дни са били изключително ползотворни.
 Киев би трябвало да извърши най-малко 2 контранастъпления
Киев би трябвало да извърши най-малко 2 контранастъпления

Според някогашен консултант в канцеларията на президента на Украйна

Британското разузнаване посочи компликациите за украинските транспортни средства при

Министерството на защитата на Англия отбелязва, че през последните седмици Русия приоритизира и усъвършенства тактиката, ориентирана към закъснение на украинските контранастъпателни интервенции с бронирана техника в Южна Украйна

В основата на този метод е доста интензивното потребление на противотанкови мини от Русия . В някои региони гъстотата на нейните минни полета демонстрира, че евентуално е употребила доста повече мини, в сравнение с е планувано във военната ѝ теория.

След като забави украинското нахлуване, Русия се пробва да удря украинските бронирани машини с дронове, ударни хеликоптери и артилерия.

Добавя се, че макар че Русия е постигнала прочут триумф с този метод в ранните стадии на контранастъплението на Украйна, нейните сили не престават да страдат от основни недостатъци, като пренатоварени бойни елементи и дефицит на артилерийски муниции.
 Украйна настава във всички направления на фронта
Украйна настава във всички направления на фронта

Според военните контраофанзивата върви по план
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР