За ужасяваща мизерия и липса на медицинска грижа в COVID

...
За ужасяваща мизерия и липса на медицинска грижа в COVID
Коментари Харесай

Скандален клип от видинската болница: Пациент се разхожда гол и уринира в кашон насред COVID отделението

За ужасяваща бедност и липса на здравна грижа в Коронавирус отделението на видинската болница " Света Петка " алармираха в обществената мрежа поданици на Видин, които разпространиха потресаващо видео.

Във видеото мъж се разхожда отделението, за което твърди, че е за Коронавирус, и пита дали има медицински личен състав. В записа се вижда гол мъж, който уринира в кашон до вратата на една от стаите в коридора, както и различен пациент, също без облекла, седнал в леглото си. Авторът на видеото неколкократно пита къде е медицинският личен състав, както и демонстрира, че всеки може да влезе в отделението. Клипът предизвика голям брой отрицателни реакции и мнения.
 Санитари от болничното заведение във Видин стартират гладна стачка Санитари от болничното заведение във Видин стартират гладна стачка
Санитарите от незабавното поделение във видинската болница стартират гладна стачка от през днешния ден. Причината за недоволството им е спор с ръко...

Пред bTV управлението на болничното заведение назова клипа провокация и нарушаване на разпоредбите за влизане на външни хора в отделението. За разхождащия се мъж без облекла коментарът бе, че той доста кратно е обличан, само че " заради коронавирусна пневмония и мозъчни повреди " още веднъж се събличал и се разхождал. 

Стана ясно още, че шефът на болничното заведение е сезирал прокуратурата за непозволено навлизане в лечебното заведение.

Припомняме, че по-рано през днешния ден стана ясно, че санитарите от незабавното поделение във видинската болница. Причината за недоволството им е спор с управлението за парите на първата линия против COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР