За ужасяващ случай в Пирогов разказва пациентка. Вяра Димитрова твърди,

...
За ужасяващ случай в Пирогов разказва пациентка. Вяра Димитрова твърди,
Коментари Харесай

Сестра в "Пирогов" преби пациентка след операция с викове: "Млъкни ма, дрисло"!

За отблъскващ случай в " Пирогов " споделя пациентка. Вяра Димитрова твърди, че е била пребита в здравното заведение и то от операционна сестра, която й блъснала няколко шамара и се разкрещяла: " Млъкни ма, дрисло! " Младата жена е подала сигнал в прокуратурата и до управлението на " Пирогов ", разкрива самата тя на профила си във Facebook. Ето какво още споделя: (публикуваме описа ѝ без публицистична намеса)

" Искам да ви опиша шокираща преживелица от преди няколко дни. Наложи ми се по неотложност да бъда призната и оперирана в " Пирогов " (доста огромна киста на яйчниците). Препоръчан лекар, избор на екип, всичко както си му е реда. Мина интервенцията и откакто ме пускаше упойката, операционната сестра трябваше да ми бие обезболяващо. Бях към момента завързана за операционната маса, само че не устоях на болката и се разпъшках " ох, боли ме ", а операционната сестра ми отвърна: " млъкни ма, дрисло " и направи опит да ме удари.

Мръднах се леко, доколкото ми позволяваше ситуацията. Казах ѝ, че ще си пъшкам и охкам колкото си желая, тъй като въпреки всичко съм в операционната, а не в манастира. Видимо ядосана, застана над главата ми и ми удари 3-4 мощни шамара и стартира да ме наскърбява и заплашва.

Започна да ми изяснява дали знам коя е тя, на кой е сестра и какво щяло да ми се случи. Дори си записа имената и адреса ми от документите. Изпаднах в потрес, не можех да допускам какво ми се случва, а бях безсилна, с пъклен болки и завързана. Имаше една санитарка която стана очевидец на всичко това. Преместиха ме в стая... ревяща.. изчаках утринната визитация и се оплаках на доктор Джунков (началник поделение на Спешна гинекологична хирургия) и отговорът беше, че ще ревизира случая. Неочаквано след няколко часа се появи още веднъж въпросната сестра да ми се извинява и да ми се изяснява,че била афектирана имала си персонални проблеми. Поиска ми амнистия, била съжалявала. Пуснах тъжба в " Пирогов " (имам и входящ номер). Ако не откликнат, ще сезирам съответните медии и органи на реда, няма да оставя нещата по този начин. Утре това може да бъде моето дете или вашето! "

БЛИЦ ще продължи да следи случая и ще потърси формалното мнение на управлението на " Пирогов " за изясняване на случая.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР