За Угледар, който е контролиран от украинските сили стратегически град

...
За Угледар, който е контролиран от украинските сили стратегически град
Коментари Харесай

Зеленски: Отблъснахме руско нападение край Угледар в Донецка област

За Угледар, който е следен от украинските сили стратегически град на пресечната точка сред източната и южната фронтова линия, се водят едни от най-ожесточените боеве от началото на съветската инвазия в Украйна.

 

" Имаше опит от страна на врага да напредне в посока Угледар, само че нашите сили го стопираха, причинявайки тежки загуби на врага: десетки единици бойна техника, доста убити и ранени бойци ", уточни Зеленски.

 

Ройтерс прави ангажимента, че не може да удостовери тази информация от самостоятелни източници. Украинската войска означи, че през последните седмици боевете на източния фронт са се задълбочили.

 

Украинските въоръжени сили осведомиха, че съветските сили се пробват да се прегрупират и да възстановят загубите си покрай източния град Авдеевка, преди да предизвикват нови офанзиви.

 

" Врагът продължава да се пробва да обкръжи Авдеевка, само че към този момент не толкоз интензивно - врагът се пробва да се прегрупира и да възвърне загубите си, с цел да продължи офанзивата ", обясни говорителят на украинското военно командване " Таврия " Олександър Щупун.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР