За удължаване на примирието в Катар от вчера интензивно преговарят

...
За удължаване на примирието в Катар от вчера интензивно преговарят
Коментари Харесай

Хамас иска още четири дни примирие

За удължение на примирието в Катар от през вчерашния ден интензивно договарят шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Дж. Бърнс, шефът на Мосад Дейвид Барнеа и министър-председателят на Катар Мохамед бин Абдулрахман ал-Тани, като медиатор с водачите на Хамас в Доха. Междувременно, администрацията на Джо Байдън посочи, че не упорства за непрекъснато преустановяване на огъня.

Според Washington Post, договарянията напредват, като водещият модел и за Израел, и за Хамас, е „ повече за повече ”. Въпреки че нищо не е покрай завършване, съществува взаимна подготвеност за всеобхватна договорка, включваща освобождението на всички израелски пленници, в това число всички бойци, в подмяна на дълготрайно преустановяване на огъня, освобождение на още палестински пандизчии и увеличение на филантропичната помощ за Газа.

Според източниците на Washington Post, Хамас е показал предпочитание да договаря, само че съответни детайлности за обмена, като дневни квоти за замяна на заложници и пандизчии към момента не са контрактувани.

Опасения провокира ориста на заложници, държани от други терористични групи...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР