За учебната 2023/2024 година 548 български училища са със статут

...
За учебната 2023/2024 година 548 български училища са със статут
Коментари Харесай

548 български училища са със статут иновативни

За образователната 2023/2024 година 548 български учебни заведения са със статут на новаторски. Това заяви министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на откриването на националната конференция с интернационално присъединяване „ Умения за нововъведения в образованието. Във фокуса на събитието са професионалното развиване на педагогическите експерти, ученето посредством игра и STEAM образованието.

“Образованието на 21 век е обвързвано с редица провокации, а в същото време това е консервативна система. Тя обаче също се трансформира - в името на бъдещето на нашите деца и по-добрата им реализация ”, акцентира министър Цоков. По думите му пандемията е оказала въздействие за бързо нахлуване на повече цифрови решения. “Днес обаче е време на оценка и надграждане на добре работещите решения и уединяване на тези, които не доведоха до предстоящите резултати ”, изясни министър Цоков.

  “Затова приканвам експертите и тези, които са част от просветителната ни система, да бъдат тези, които да проектират бъдещето на образованието. Защото в противоположен случай има заплахата някой различен да го направи вместо тях ”, акцентира проф. Цоков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР