За учебната 2019/2020 г. в Професионалния старшински колеж бяха приети

...
За учебната 2019/2020 г. в Професионалния старшински колеж бяха приети
Коментари Харесай

Закриват с тържествен ритуал учебната година в Морско училище


За образователната 2019/2020 година в Професионалния старшински лицей бяха признати общо 49 военнослужещи, 10 от тях постоянна и 39 задочна форма на образование по специализации " Експлоатация и ремонт на корабни радио, радиотехнически и информационни устройства " и " Експлоатация и поддръжка на корабни енергетични уредби ", " Морско корабоводене “ и " Морски оръжия “.

Курсът на образование приключи с сполучливото полагане на държавните изпити. Първенец на " Випуск 2020 " и първенци по другите специализации са кадетите:

- кадет Татяна Вескова Янкулова  от в.ф. 26800 Варна – отличник на " Випуск 2020 “ и отличник на специализация " Експлоатация и поддръжка на корабни радио, радиотехнически и информационни устройства “;

- кадет Георги Бойков Иванов от в.ф. 28580 Варна - отличник на специализация " Морско корабоводене " ;

- кадет Доротея Петрова Радева от в.ф. 38920 Варна - отличник на специализация " Морски оръжия " ;

- кадет Пенко Николов Чумуклиев от в.ф. 36940 Варна - отличник на специализация " Експлоатация и поддръжка на корабни енергетични уредби ".

На приключилите ще се издаде Свидетелство за професионална подготовка и ще се присвои първо старшинско звание. След това те ще бъдат назначени на старшински длъжности във военните формирования на Военноморски сили.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР