За тях се говори всеки ден от години. Нахълтват неканени

...
За тях се говори всеки ден от години. Нахълтват неканени
Коментари Харесай

ЧРД на Д.П.: Топ 10 на най-неприятните политици у нас, с калмари по чирпански

За тях се приказва всеки ден от години. Нахълтват неканени във всеки дом посредством медии, обществени изяви, изключителни брифинги-монолози, изречени нелепости, кавги, неистини, обири, неуважение на законите, самовлюбеност, пренебрежителност, цинизъм, простащина… Те толкоз обичат България, че си я поделиха и се спречкват единствено, когато някой е заграбил по-голямо или по-скъпо парче от другите.
Съставихме лист на най-неприятните политици посредством анкета с хора на улицата в София, Варна, Пловдив и други градове. Много от запитаните жители: „ Кои са най-неприятните политици? “ – прибавяха „ най-мразени “, само че такива са си българите - шегаджии…

Питахме също, какво пожелават на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, който през днешния ден има рожден ден, само че взехме решение да не публикуваме отправените поздравления, че националната обич е мощно нещо… Надделяваше пожеланието „ скоро да отиде на отмора ". Казваха и в коя тъкмо " почивна станция " с дебели стени и въоръжена защита. Но най-вече се интересуваха, къде в действителност е Пеевски?

Топ 10 на най-неприятните политици.

1. Делян Пеевски – Движение за права и свободи, милионер (до него интервюираните слагат Иван Гешев, въпреки да знаят, че е основен прокурор, съгласно множеството той приказва като политик и е обвързван с политически кръгове)

2. Ахмед Доган – почетен ръководител на Движение за права и свободи, милионер

3. Бойко Борисов – министър председател, водач на ГЕРБ

4. Владислав Горанов – ексфинансовият министър

5. Красимир Каракачанов –, боен министър, водач на Вътрешна македонска революционна организация

6. Валери Симеонов – зам.-председател на Народно събрание, водач на НФСБ

7. Маноил Манев – народен представител от ГЕРБ

8. Цвета Караянчева – ръководител на Народно събрание, член на ГЕРБ (толкова гласове събира и

Веселин Марешки, водач на „ Воля “)

9. Йордан Цонев – зам.-председател на Движение за права и свободи, народен представител от Движение за права и свободи

Спас Гърневски – народен представител от ГЕРБ

10. Тома Биков – народен представител от ГЕРБ (със същият брой гласове е и Десислава Атанасова, също народен представител от ГЕРБ)

Известно удивление провокира отсъствието на най-малко един политик от Българска социалистическа партия, само че евентуално това се изяснява с обстоятелството, че левицата е в съпротива. Бе упоменат няколко пъти Георги Гергов, пловдивският водач на Българска социалистическа партия, само че не събра задоволително точки, с цел да влезе в Топ 10. Същото се отнася и за депутата от ГЕРБ Георги Марков. Мая Манолова получи единствено два гласа, а президентът Радев – един. Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ също бе споменаван рядко. Волен Сидеров, водачът на Атака пък не бе посочен нито един път.

Ей такива работи се въртят в главите на хората по улиците. Горещините и нощните стихии може да са повлияли на класацията, само че като цяло интервюираните отговаряха плътно и с причини.

.
Худ. Джейми Уайет – " Портрет на свинята "

Видяхте ли свинските уши пред постройката на Министерски съвет? Експерти допуснаха, че протестиращите са създали комплимент на литовците, за които пушените свински уши са обичан деликатес. Други свързаха концепцията с 4-я героизъм на Херкулес, който убива големия глиган и му отрязва ушите и глигите. Намесена бе даже Цирцея, която била трансформирала политиците ни в прасета, както в миналото пратениците на Одисей… Най-близо до истината може би са тези, които декларират, че става дума за кулинарния шедьовър " Калмари по чирпански ". Т.е. панирани свински уши…

Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР