За тях не е вариант да стоят кротко в къщи.

...
За тях не е вариант да стоят кротко в къщи.
Коментари Харесай

Те не се предадоха и написаха своята силна история! Запознайте се с Михал Уроч и Бартош Мозек

За тях не е вид да стоят добродушно в къщи. Бартош Мозек и Михал Уроч потвърждават, че за тях граници не съществуват. Героите в инвалидни колички възнамеряват като последваща стъпка да изкачат Хималаите.

Вижте тяхната история и споделете вашата на consumer.huawei.com/bg/campaign/yourstory/

Като деца постоянно чуваме, че можем да бъде всичко, което си пожелаем. Това е по този начин, само че никой не приказва за компликациите по пътя. Най-важните неща не идват елементарно и пътят е цялостен с провокации. За Михал Уроч и Бартош Мозек това е пределно ясно.

Отвъд границите на вероятното

Михал Уроч, макар своята мускулна недоразвитост, има дълъг лист с екзотични места, които е посетил – Монголия, Индия, остров Спитсберген в архипелага Свалбард и редица страни в Южна и Северна Америка. През 2012, по време на експедицията “Wheelchairtrip I” той минава към 17 хиляди километра за 3 месеца, като посещава 13 страни и 2 контитента, достигайки и до найзападната точка на Европа - Кабу да Рока.



По време на пътуването си Михал прекарва 371 дни по пътя от Ушуая в Аржентина до Прудо Бей в Аляска. Този план е награден с най-престижното отличие в Полша – премията на National Geographic за пътешестване на годината.

Пътят на Михал се пресича с този на Бартош Мозек – скиор, сноубордист, планински велосипедист и параглайдер, който през 2005 година вследствие на случай наранява гръбначния си дирек. Всеки ден той продължава да се движи в своята инвалидна количка и продължава да прави това, което обича най-вече. Бартош е нееднократен медалист от полския шампионат и участник в европейски и международни ски надпревари за хора в неравностойно състояние. Както споделя Майкъл – Бартош е този, който му е дал любовта към планините.

“Най-доброто предстои”

Приключението на Михал и Бартош занапред следва. Следващата им дестинация е планинският масив Анапурна, част от Хималаите.



Експедицията е с името „ WHEELCHAIRTRIP Himalayas Challenge 2020 “ и включва 230 километра. Участниците в нея ще употребяват специфични електрически инвалидни колички. Най-голямото предизвикателство пред тях ще е изкачването на връх Торонг Ла с височина 5416 метра.

Вижте тяхното видео:



Ето по какъв начин Михал разяснява своите проекти: „ Защо? Защото не ни е боязън! Целим се високо, тъй като знаем, че всичко е допустимо. Искаме да покажем на всички, че си коства да следваш фантазиите си и да покажем да хората в неравностойно състояние, че опциите пред тях нямат граници и могат да доближат даже върха на света! “

Споделете вашата история

Михал ще показа своя опит и ентусиазъм на специфичен уебинар, проведен от Huawei. Всички, които споделят своята история на особено откритата за задачата страница consumer.huawei.com/bg/campaign/yourstory/, ще получат покана за Кампанията „ Най-силната история си Ти “ цели да покаже, че всички могат да реализират доста неща в живота си, стига да не се предават, тъкмо както Михал и Бартош. Без значение от провокациите пред тях.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР