За туристите, решили да използват услугите на авиокомпаниите, това лято

...
За туристите, решили да използват услугите на авиокомпаниите, това лято
Коментари Харесай

Авиокомпаниите губят или забавят все повече багаж заради недостига на персонал

За туристите, решили да употребяват услугите на самолетните компании, това лято е белязано от безпорядък. Недостигът на личен състав след съкращенията по време на пандемията и последвалия скок в броя на пътуващите доведоха до, най-много от огромните международни летища. А дефицитът на чиновници в наземното обслужване аргументи рекорден растеж на забавения или загубен багаж. Все по-честа панорама стават купищата куфари по аерогарите, останали надалеч от своите притежатели.

През април близо 220 хиляди броя регистриран багаж при полети с американски самолетни компании са били изгубени, развалени или забавени, което е растеж от 135% по отношение на същия интервал на 2021 година, демонстрира отчет на Министерството на превоза на Съединени американски щати. Жалбите на клиентите против американски и задгранични самолетни компании по отношение на багажа пък са се нараснали още повече - с 619% за последната година. Едни от най-големите разриви във въздушния превоз в Съединени американски щати се случиха през уикенда към 4 юли, когато над 1400 полета от, до и в границите на страната са били анулирани по данни на FlightAware.

Пътници дефинират обстановката като разочароваща и постоянно не знаят къде се намира багажът им, нито по кое време ще си го получат. Въпреки неудобствата и растящите цени, потребителското търсене в туризма към този момент остава мощно. Delta Air Lines регистрира тримесечна облага от 735 млн. $ и съобщи, че чака устойчиво търсене и през есента.
Реклама На ръба на опциите
Няма едно само пояснение за изгубения багаж, казусът е по-скоро резултат от дефицит на личен състав и закъснения на полети, които основават " лъкатушен резултат ", водещ до това пасажери да чакат по седмица, с цел да получат багажа си назад, споделя пред Reuters Дейв Флауърс, президент на IAMAW (Международна асоциация на машинистите и аерокосмическите работници) в Канада. Не е ясно по кое време ще приключат усложненията. Според организацията, която съставлява и наземните оператори за багаж и товари, на някои служащи се оферират покачвания и двойно възнаграждение, с цел да работят отвън осемчасовите смени.

Докато през 2019 година е имало почти 220 - 240 хиляди души в наземното обслужване в Европа, през 2020 година те са били под 100 хиляди, пресмята Фабио Гамба, шеф на Асоциацията за летищни услуги. Наземните оператори са се насочили към по-стабилни работни места в други браншове с по-добро възнаграждение и условия на труд, твърди той.

Проблемът с трупащите се куфари е изключително остър на огромните международни летищни центрове. Летище Хийтроу, където нередовност в системата за багаж предишния месец докара до серия анулирани полети, разгласи, че заради стеснен потенциал ще понижи броя на заминаващите пасажери доникъде на септември, като прикани самолетните компании да лимитират продажбите на билети.

Поради проблеми с личния състав багажът не може да бъде разтоварен, подбран и претрупан в точния момент за идващия полет, разяснява представител на летище Берлин Бранденбург. Системата към този момент работи отвън потенциала си, споделят чиновници от промишлеността.
Реклама Крайни решения
Някои самолетни компании прибягват до ексцентрични решения, с цел да не останат пасажерите прекомерно разочаровани. След анулация на постоянен полет на Delta от Лондон до Детройт на 11 юли заради наложено от летище Хийтроу ограничаване, пасажерите са пренасочени към други полети, само че остават разграничени от багажа си. Авиокомпанията е изпратила Airbus A330-200, с цел да достави към 1000 блокирани куфара до Детройт в понеделник, а оттова ги е транспортира до притежателите им из страната, с цел да форсира напредването. Полетът не е превозвал пасажери.

Съветите - без регистриран багаж, по-малко прекачвания и бързо сигнализиране при проблем
Вероятността багажът ви да бъде занимателен или загубен при полет това лято е относително по-висока. Затова специалистите поучават при опция да се пътува без регистриран багаж (който пътува настрана от потребителя), а единствено с дребна чанта, която се качва на борда с пасажера. Поставянето на идентифициращи знаци върху куфара също е в листата с рекомендации на The New York Times. Добре е върху багажа да са маркирани буквите на притежателя и телефонният му номер, с цел да бъде открит по-бързо при положение на проблеми. За да се избегнат обърквания, би трябвало да се отстраняват всевъзможни етикети от предходни пътувания. Добра концепция е също пасажерите да имат фотография на своя багаж.

При проблем е значимо да се реагира бързо. Ако пасажерът не получи багажа си при идване, най-добре е да се свърже с самолетната компания още преди овакантяване на летището. Също по този начин в чекирания багаж не би трябвало да се слагат скъпи и чупливи движимости. Обикновено при загубен багаж самолетната компания дължи отплата, само че изискванията могат да варират съгласно съответния транспортьор и разпоредбите в юрисдикцията, където оперира.

Някои пасажери слагат дребни проследяващи устройства в чантите си, които костват почти колкото чекирането на багаж, споделят специалисти. Съществуват благоприятни условия и за обезпечаване.
Свързани публикации Най-богатият човек в Германия става най-големият акционер на Lufthansa 11 юли 2022, 10:55 При забавяне на полет пасажерите имат право на обезщетение, само че има и особености 8 юли 2022, 06:56 Лятото на летищния безпорядък 8 юли 2022, 06:21 Мерилин Бастен, Eurocontrol: Синтетичните горива са бъдещето на авиосектора 4 юли 2022, 15:07 Летище София: Under Construction от следващата година 21 юни 2022, 15:32 Въздушните пътувания се завръщат 17 юни 2022, 06:21 Как Зелената договорка на Европейски Съюз ще промени световния превоз 16 юни 2022, 14:58 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР