За цялото денонощие имаме 29 нови случая, с което броят

...
За цялото денонощие имаме 29 нови случая, с което броят
Коментари Харесай

Заразените с COVID-19 у нас стават 171

" За цялото денонощие имаме 29 нови случая, с което броят на инфектираните с COVID-19 у нас стават 171 случая. Повечето от новите случаи са от София ", заяви ръководителят на Оперативния щаб и шеф на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

" От 60 до 69 години има 14 заболели, което е 10% от инфектираните. 70 – 79 години са 7 случая. От 80 до 89 години са 3 случая. Това са 24 случая единствено от общия брой 171, само че в тази възрастова група са тримата умряли. От 50 до 0 години са всички останали случаи. 8 от тях са в по-тежка клиника и са настанени в болница. Останалите са в домашна карантина. До 19 години са 7% от всички, а от 20 до 29 години са 16%, от 30 до 39 години са 15%. До 60 години са 83% от инфектираните ", сподели още Мутафчийски.

Най-засегната група са хората сред 40 и 49 години. По думите му възрастовото систематизиране на инфектираните е показателно и то дава отговор на това, че младежите са инфектирани, по-леко боледуват, само че разнасят болестта даже без да знаят.

" Тази заран, след направено подаяние, са разпределени медикаменти – хлорохин фосфат. За “Пирогов” са дадени 25 цялостни дози за 25 цялостни курса на лекуване. Останалите медикаменти ще бъдат разпределени от доцент Кунчев – в Пловдив, Шумен, Благоевград и в други градове ", сподели още ген. Мутафчийски.

Относно ограничения, които се ползват у нас за ограничение на болестта, ген. Мутафчийски още веднъж сподели, че към момента те не се съблюдават от жителите.

В България ограниченията са рестриктивни, тъй като лимитират пътуванията не от област в област, а от град в град. И това е за тъкмо, с цел да се лимитира болестта. Създадоха се и чисти коридори за по-възрастните хора в магазините, тъкмо с цел да нямат контакт с по-млади, които може да са евентуални носители на болестта без признаци.

" Ще препоръчаме на кмета на София да се затворят подстъпите към Витоша. Вчера на Витоша беше като на събор ", съобщи ген. Мутафчийски.

" Вече се намираме в основата на повишаване на случаите, въпреки още да сме в ниската част на кривата. От нас зависи по какъв начин ще съблюдаваме тези ограничения и дали ще се стигне до внезапен или до равномерен скок ", изясни началникът на щаба.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР