За цялостно приемане на България и Румъния в Шенген ще

...
За цялостно приемане на България и Румъния в Шенген ще
Коментари Харесай




За цялостно приемане на България и Румъния в Шенген ще настоява евродепутатът от Па



За изцяло приемане на България и Румъния в Шенген ще упорства евродепутатът от Партията на европейските социалисти и водач на ПЕС Сергей Станишев. Тази вечер той ще показа пред сътрудниците си в Страсбург готовността на двете страни за вклюване в пространството за свободно придвижване, а резолюцията би трябвало да бъде гласувана на следващия ден. Пред " Хоризонт " Станишев съобщи, че в случай че София и Букурещ бъдат признати поетапно в Шенген, ще се сътвори казус, за което това пространство не е пригодено:

“Вредите за България и за Румъния ще са основни. Основната част от хората в България - по какъв начин пътуват – с рейсове, с трен, с коли – какво ли не “, сподели Станишев.

Сергей Станишев добави, че страната ни би трябвало да се научи да отстоява ползите си, когато става дума за съществени въпроси, като да вземем за пример случая със седалището на  Европейската организация по медикаментите:

“Преди известно време Холандия беше претендент за седалища на Европейската организация за медикаменти след напускането на Англия. Те завоюваха с един глас пред Милано в Италия. България даде своя глас на Холандия, а това са стотици милиони и милиарди лв., постъпление в Холандия “, сподели Сергей Станишев БНР.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР