За цялата система за изтърпяване на наказанията, лишените от свобода,

...
За цялата система за изтърпяване на наказанията, лишените от свобода,
Коментари Харесай

1170 затворници започват учебната година

За цялата система за изтърпяване на наказванията, лишените от независимост , включени в образователната активност, са 1170, като 130 от тях първокласници. Във всички затвори има разкрити учебни заведения .

Справка на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " демонстрира, че след София, където има 336 възпитаници /32 от тях първокласници/, най-голям е броят на учениците в Стара Загора - 187 , в Ловеч - 143, в Бургас - 103, в Бобов дол - 95.

През новата образователна година в приблизително учебно заведение " Димитър Митев " към пандиза в Ловеч има 143-ма възпитаници от първи до 12 клас, а първокласниците са седем.

" Лишаването от независимост е задоволително тестване с трайни последствия за всеки човек и за това времето на престоя би трябвало да се употребява за положителни действия , които ще понижат риска от рецидив . "

С тези думи заместник-министърът на правораздаването Николай Проданов откри образователната година в приблизително учебно заведение " Димитър Митев " към пандиза в Ловеч.

В единствения затвор за дами в Сливен за включване в образователна активност са показали предпочитание 55.

14 пък са малолетните лишени от независимост, които от тази есен вместо в Бойчиновци, ще престъпят прага на класните стаи в изцяло ново и съвременно обзаведено учебно заведение във Враца .

Проданов добави, че сполучливото взаимоотношение сред пандиза и учебното заведение е довело до възстановяване на образованието в пандиза.

Училището към пандиза в Ловеч дава опция за довеждане докрай на главно или приблизително обучение , и редом с това придобиване на професионална подготовка по специалности.

Получаването на тапия за приключена степен на обучение не се разграничава от тези, получени в гражданските учебни заведения.

Всички учители заемат преподавателското си място, съгласно условията на МОН.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР