За ЦИК е важно да е наясно кога ще бъде

...
За ЦИК е важно да е наясно кога ще бъде
Коментари Харесай

Неяснотите с процеса на гласуване при следващите избори още не са решени

За ЦИК е значимо да е наясно по кое време ще бъде датата за изборите. Това категорично предизвести ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова.

Около 57 млн. лв. бяха дадени за предходните избори, само че бяха разходени към 23 млн. лв.. Най-вероятно този разход ще се повтори, само че евентуално ще се усили възнаграждението на членовете на изборните комисии, разясни Нейкова. Но при избори 2 в 1 към този момент се отива на двоен разход най-малко.
 Атанасова: Оказва се, че ЦИК и компания Сиела към момента са в търговски разногласия Атанасова: Оказва се, че ЦИК и компания Сиела към момента са в търговски разногласия
Оказва се, че ЦИК и компания Сиела към момента са в търговски разногласия и облигационни такива по повод благосъстоятелност, машини, узаконяване ко...

Освен това Нейкова изрази персонално мнение, че не е добре да има смесено гласоподаване – машини плюс хартиени бюлетини.

Иначе Нейкова призна пред Българска национална телевизия, че към момента софтуерът на машините не е благосъстоятелност на страната. Имаме спор със " Сиела Норма " (доставчикът на машините) – не е предаден напълно софтуерът. Мисля, че непринудено ще бъде решен. Днес ще има среща за уточняване какво още би трябвало да се допредаде по контракта от 6 февруари, 2021 година, стана ясно от думите на Нейкова. Тя добави, че ще се търсят разнообразни предложения за идващите избори, освен от " Сиела Норма ".

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР