За целта успешно се използват така наречените умни колонкиГласовото управление

...
За целта успешно се използват така наречените умни колонкиГласовото управление
Коментари Харесай

Телевизорите се управляват все по-често с глас

За задачата сполучливо се употребяват по този начин наречените умни колонки

Гласовото ръководство на тв приемниците е желана функционалност на смарт колонките
(снимка: CC0 Public Domain)

Повече от половината притежатели на умни колонки употребяват тези устройства за гласово ръководство на тв приемниците си – най-често за включване и изключване, откри изследване на изследователската компания Strategy Analytics.

75 милиона души имат умни представители в Съединени американски щати. Според изследването, повече от половината от тях – 39 милиона – употребяват своите интелигентни колонки, с цел да управляват смарт телевизизори, стрийминг приемници или друго ТВ устройство най-малко един път седмично.
още по тематиката
На фона на общия брой консуматори на телевизия се оказва, че един на всеки осем употребява глас за търсене на стратегии и филми, превключване на канали, смяна на силата на звука или просто за включване или изключване на тв приемника.

Проучването сподели още, че най-често срещаният вид за гласово ръководство на тв приемника е за включване и изключване. Малко по-рядко се употребяват функционалностите за надзор на силата на звука, търсене и избор на канал.

Според Strategy Analytics, тези данни са от огромно значение за доставчиците на наличие, защото търсенето и възпроизвеждането от ден на ден се реализира благодарение на гласов надзор, а не посредством обичайните подходи, включително сензорни екрани, клавиатури и отдалечени ръководства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР