За целта е създадено ново подразделение Micromobility RoboticsНово подразделение на

...
За целта е създадено ново подразделение Micromobility RoboticsНово подразделение на
Коментари Харесай

Uber готви автономни велосипеди и скутери

За задачата е основано ново поделение Micromobility Robotics

Ново поделение на Uber ще изследва и създава самостоятелни скутери и колела (източник: CC0 Public Domain)

Uber се стреми да интегрира технологиите за самостоятелно придвижване в своите стратегии за споделени колела и скутери. Компанията разкри информация за плана на събитието DIY Robotics през уикенда.

Подробностите са нищожни, само че – съгласно основния изпълнителен шеф на 3D Robotics Крис Андерсън – тези проучвания ще се трансфорат в съставен елемент от работата на дивизията JUMP на Uber, която дава отговор за споделените електрически колела и скутери.

Новото поделение, наречено Micromobility Robotics, ще изследва и създава самостоятелни скутери и колела, които могат да се придвижват сами, с цел да се зареждат, или да отиват сами до местата, където пасажерите имат потребност от тях, съгласно известие от форума. Според анонс в The Telegraph, Uber към този момент е почнала да наема хора за този нов екип.
още по тематиката
„ Екипът на New Mobilities в Uber изследва способи за възстановяване на сигурността, потребителското прекарване, оперативната успеваемост на споделените електрически скутери и колела посредством използването на сензорни и роботизирани технологии ”, написа Uber в Гугъл формуляр, търсещ информация от хора, които се интересуват от кариерни благоприятни условия в компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР