За тринадесета поредна година най-престижният конкурс за висши бизнес ръководители

...
За тринадесета поредна година най-престижният конкурс за висши бизнес ръководители
Коментари Харесай

„Мениджър на годината 2020“ – кандидатстването започна

За тринадесета поредна година най-престижният конкурс за висши бизнес ръководители в България ще отличи водачите, които основават, ползват и утвърждават положителни управнически практики, включващи високи етични стандарти и социална отговорност.

Екипът на списание „ Мениджър “ си слага задачата да открои ролята на визионерите в бизнеса у нас в най-трудната икономическа среда за ръководство на екипи, планове и финанси, която познаваме след измененията. Среда, която повече отвсякога изисква смели мениджърски решения, внимание към чиновниците и демонстрация на обществена съпричастност. 

Традиционно състезанието ще се организира в три стадия, в които участниците ще бъдат оценени по методология на „ Делойт България “, особено основана за „ Мениджър на годината “.

Етапът на кандидатстването включва критерии за допустимост и даване на документи. Бизнес организацията, която участниците управляват, би трябвало да има най-малко 20 млн. лева оборот или 50 души персонал; да ръководят компанията от най-малко две години и най-малко 6 месеца годишно да обитават в България.

Във втория стадий се правят оценка финансовите резултати и положителните управнически практики от последните три финансови години – 2017, 2018 и 2019 година Финансовите резултати се съпоставят с резултатите на главните съперници в сектора. Излъчват се 10 финалисти.

Третият стадий е за оценка на личностните характерности на финалистите и техните самостоятелни качества. Те се дефинират в аспектите водачество, предприемачество, стратегическа ориентировка и аналитичност, ръководство на хора и ръководство на запаси. Екипите на „ Делойт България “ организират изявленията с всеки финалист, с директно подчинени и сътрудници и изготвят 360-градусова оценка, посредством която се образува финалният общ брой. Обществен съвет от персони с безупречен престиж валидира оценките.

И през 2020 година всеки участник в състезанието ще подпише Етичен кодекс, обобщаващ полезностите, правилата и виновните бизнес практики, които градят и поддържат култура на честност. Подписвайки кодекса, всеки бизнес водач заявява, че води бизнеса си почтено, транспарантно и ползва положителни управнически практики.

Мисията на състезанието „ Мениджър на годината “ да показва обективно и почтено водачите в бизнеса остава непроменена. За нас е значимо триумфите на мениджърите да стигат до необятната общност, да въодушевяват и да демонстрират пътя напред. Затова екипът на списание „ Мениджър “ стартира подготовката на ефирен план, който ще бъде отдаден на финалистите, спечелилия и сътрудниците в тазгодишното издание на състезанието. Историите и провокациите, които срещат най-успелите мениджъри у нас, ще бъдат показани в документален филм, който през ноември 2020 година ще бъде излъчен в националния ефир на bTV.

Бъдете част от това прекарване!

Кандидатствайте или номинирайте вашия изпълнителен шеф до 26 юни 2020 година

Регистрирайте се в уеб страницата с цел да получите формуляр за присъединяване.

Попълнените документи се одобряват на [email protected].
logo_lenta.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР