За три престъпления ще отговаря шефът на КАТ-Благоевград – искане

...
За три престъпления ще отговаря шефът на КАТ-Благоевград – искане
Коментари Харесай

Тежко стана за арестуваният шеф на КАТ-Благоевград, той получи...

За три закононарушения ще дава отговор шефът на КАТ-Благоевград – искане и приемане на подкуп; запазване на нелегално оръжие и предоставяне на позволение за конвой, без нужното съображение. Освен на Данаил Стоицов обвиняване е повдигнато и на Бойко Шарков, като медиатор при вземането на рушвет.

Третото закононарушение е по работа за това, че на 4 май тази година си превишил правата, като обезпечил ескорт на тежкотоварен камион да стигне от Дамяница до село Бело поле без за това да е известен Областно пътно ръководство, като по този метод е спестено заплащането на пътна такса. Вторият обвинен е Бойко Шарков, който има пункт за регистрация на коли. Той е измамен под наказателна отговорност, че помагал шефа на КАТ и го улеснил да одобри пари, движимости и услуги с веществен темперамент.

Двамата остават в ареста за 72 часа, в границите на които ще бъде импортирано искане в съда за непрекъсната мярка “задържане под стража”. Това оповестиха преди малко на брифинг представителят на Окръжна прокуратура Весела Стоилова и изпълняващият длъжността областен прокурор Николина Сачкова. От държавното обвиняване прецизираха, че това са обвинените на този стадий, като по преценка на прокурора могат да бъдат повдигнати обвинявания и на други. Припомняме, че измежду арестуваните е и някогашният служител на реда Никола Доганджийски – Колевеца, който след ареста нощес бе признат с хипертонична рецесия в болничното заведение, съобщи Струма.бг.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР