За три месеца контранастъпление ВСУ не успяха да постигнат значителни

...
За три месеца контранастъпление ВСУ не успяха да постигнат значителни
Коментари Харесай

До какво прибегнаха ВСУ за да продължат “контранастъплението”

За три месеца контранастъпление ВСУ не съумяха да реализират обилни резултати, само че понесоха огромни загуби. За да продължи военните дейности, Киев се нуждае от подкрепления. Какви ограничения са решили да подхващат управляващите в Киев?

Бягство от военната комисия

Военното състояние в Украйна беше въведено още през февруари 2022 година В същото време беше оповестена готовност. И двете се обновяват постоянно. Заедно с боевете това провокира грамаден отлив на население от страната.

Оценките за броя на отпътувалите в чужбина варират. Според Службата на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците тази цифра доближава 12,6 милиона души. Някои обаче са се върнали.

Както се отбелязва на уеб страницата на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, повече от 6,2 милиона бежанци от Украйна са регистрирани по целия свят. Но популацията е намаляло доста повече. Според Украинския институт на бъдещето в този момент в страната има към 29 милиона души. Освен това мятат жителите на новите съветски райони - към осем милиона души.

Забранено е излизането в чужбина на военнослужещите на възраст от 18 до 60 години. Но мнозина прибягват до най-различни трикове - от нелегално прекосяване на границата до подкупи.

„ Мъж, който пожела да остане неизвестен, призна, че е платил 5000 $, с цел да избегне набор в украинската войска и да бъде изпратен на фронта “, отбелязва публикация на “Гардиан ”. Един от героите на този репортаж разделя сънародниците на две категории: такива, които към този момент са в армията, и такива, които се опасяват да припарят на улицата, с цел да не бъдат бъдат мобилизирани.

Зеленски уволни всички районни военни комисари в средата на август. „ Тази система би трябвало да се ръководи от хора, които знаят тъкмо какво е война и за какво цинизмът и подкупите по време на война са държавна измяна “, изясни той.

Поводът беше делото против Одеския регионален боен комисар Евгений Борисов, формирано след скандал с покупката на първокласни парцели в Испания. Според проверяващите служителят е спечелил към пет милиона $ от подкупи. Въпреки това, както обясни изданието “Страна ” опцията за „ изключване “ остава, макар инспекциите във военните служби за регистрация и регистриране. Повишена е единствено цената на “извинителните бележки ” - от пет на седем до 10 хиляди $.

Жив значи кадърен

На този декор Зеленски на 12 септември подписа декрет за инспекция на решенията на всички военномедицински експертизи за неприспособимост на военнослужещите, осъществени след 24 февруари 2022 година

Властите в Киев трансформираха и критериите за валидност. Сега, след смяна на Правилника за военномедицински обзор във ВСУ влизат жители с:

клинично излекувана туберкулоза;

вирусен хепатит с лека дисфункция;

асимптоматичен ХИВ;

болести на ендокринната система с леки дисфункции;

леки краткотрайни мъчителни прояви на психологични разстройства;

невротични, стресови и соматоформни разстройства с умерени краткотрайни прояви - с астенично състояние;

постепенно прогресиращи болести на централната нервна система;

епизодични и пароксизмални разстройства.

Здравните условия за десантчиците и морските пехотинци също бяха опростени. Сега, по едно и също време с определянето на статут на „ лимитирано кадърен ” на военнослужещ, военните служби би трябвало да дефинират за коя военна компетентност той може да бъде мобилизиран. А комисарят на Върховната Рада по правата на индивида Дмитрий Лубинец прикани за цялостно занемаряване на концепцията за „ лимитирана валидност “.

" Гражданинът на Украйна би трябвало или да е кадърен за военна работа, или да е неспособен. Ако да вземем за пример заради здравословно положение той не е кадърен да извършва бойни задачи с автомат в ръце навръх фронтовата линия, само че може да бъде в щаба или като част от ракетните сили, един програмист може да го направи “, сподели той.

Време е да се прибират

Перспективата за постъпване в редиците на ВСУ се обрисува освен за тези в Украйна. Ръководителят на фракцията на “Слуга на народа ” в Радата Давид Арахамия съобщи, че правоприлагащите органи може да изискат изгонването на мъже, които са съумели да изоставен страната.

Както по-късно изясни представителят на президента на Украйна в Конституционния съд Фьодор Вениславски, това може да засегне тези, които са закупили удостоверение за невалидност и са го употребявали, с цел да преминат границата. За изгонването е належащо наказателно дело.

За киевските управляващи обаче ще бъде мъчно да реализират задачата си. Например Унгария към този момент предизвести, че няма да експулсира бежанци или да предава данни за тях на Украйна. Австрия зае сходна позиция. За Полша писаха, че оттова към този момент екстрадират укриващи се от военна работа, само че във Варшава отхвърлиха. За екстрадиция е нужна интернационална заповед и решение на полския съд.

Ден преди този момент в Чехия бяха разисквани правните компликации с изгонването на бежанци. Те се позоваха на Европейската спогодба, забраняваща експулсирането на жители за укриване на военна работа, дезертиране или непокорство на заповеди. Както акцентира прессекретарят на чешкото министерство на правораздаването Владимир Ржепка, „ във всеки съответен случай всичко зависи не от правната подготовка, а от действителното държание, за което украинските правосъдни управляващи биха могли да подадат искане за екстрадиция на това лице “.

Не по-слабия пол

Освен укриващи се от военна работа и бежанци, към Въоръжените сили на Украйна ще се причисляват и дами. Това беше разисквано още през 2021 година Сега го ползват.

От 1 октомври всички дами медицински служащи би трябвало да се записват за военна работа. Това се отнася и за тези, които учат в университетите по съответните специалности. За останалите е непринудено. Киевските управляващи акцентират, че към този момент не се приказва за активизиране на дами. Във ВСУ обаче към този момент е стартирана рекламна акция.

През трите летни месеца на контранастъплението украинската войска загуби хиляди бойци. Киев не реализира сериозен прогрес на фронта. Той обаче отхвърля всевъзможни дипломатически начинания и апели да се седне на масата за договаряния. Това значи, че мобилизацията ще продължи.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР