За трето поредно тримесечие продажбите на компютри в ЕМЕА намаляват(снимка:

...
Коментари Харесай

Продажбите на компютри в EMEA паднаха с 26%


За трето следващо тримесечие продажбите на компютри в ЕМЕА понижават
(снимка: CC0 Public Domain)

Продажбите на лични компютри в района EMEA (Европа, Близкия изток, Африка) са намалели с 26,4% през третото тримесечие на 2022 година по отношение на същия интервал на предходната година и възлизат на 17 милиона броя, сочат данни на Gartner.

районен съд пазарът в Европа, Близкия изток и Африка пада в продължение на три поредни тримесечия след взрива в търсенето, породен от пандемията от ковид, означават анализаторите.

„ Няколко фактора едновременно доведоха до доста утежняване на пазара на лични компютри в EMEA, в това число сложни макроикономически условия, по-ниско бизнес и потребителско търсене и високи равнища на складови ресурси ”, разяснява Микако Китагава, основен анализатор в Gartner.

„ В допълнение, доста производители на компютри затвориха бизнеса си през първите две тримесечия на тази година, което се отрази отрицателно на общите доставки в района, изключително спрямо предходната година ”, добави анализаторът.
още по темата
Търсенето на компютри в целия свят записва спад. Хората се върнаха в офисите и към този момент нямат потребност да купуват компютър за дома. Глобалната инфлация и растящите цени на оборудването също охлаждат потребителското търсене.

Един от последните евентуално печеливши интервали за производителите на компютри през 2022 година също не донесе доста нарастване на продажбите. Говорим за интервала „ назад на учебно заведение ”, който нормално обгръща последните седмици на лятото и началото на есента, когато родителите купуват нови компютри на децата си за учене.

Обикновено през този интервал производителите на компютри продават обилни размери от продуктите си, само че това очевидно не се случи през актуалната година. Както отбелязва Gartner, резултатите са разочароващи, макар многочислените промоции и даже понижения на цените.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР