За трети пореден път нито един кандидат не се яви

...
За трети пореден път нито един кандидат не се яви
Коментари Харесай

Отново никой не поиска това българско летище

За трети следващ път нито един претендент не се яви с оферта за концесията на Летище Пловдив. Вчера изтече последният период за събиране на предложения, само че отново нито един претендент не е изискал аеропорта.

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков е подписал заповед, с която срокът за подаване на заявки и предложения да бъде продължен с три месеца - до 25 февруари, написа Trafficnews.bg. Възможно е и тогава никой да не се яви за концесията, поради рецесията с COVID-19 и хилядите анулирани полети.

В момента пък текат каузи в Апелативен съд – Пловдив за новата част на пистата, а в случай че делото бъде изгубено отново, то летището ще остане без перон.

Последната информация за възможен вложител в аеропорта бе в края на август, когато Община Пловдив разгласи, че е имало среща с турски холдинг. Тогава представители на управлението на компанията се срещнаха с кмета Здравко Димитров, с цел да показват желанията си. Бе обявено, че турски компании, част от холдинга, изследват интензивно опцията да влагат в летището и да развиват товарните транспорти. До оферта от тяхна страна обаче не се е стигнало.

При последното посещаване на транспортния министър в Пловдив, той съобщи, че по-добрият вид е да се удължава процедурата по концесията, от едвам се приключва.

„ Ние разчитаме на капиталов интерес към Летище Пловдив. Той е извънредно значим в подтекста на усложненията, които изпитва авиацията. Имаме доста занижен трафик и пътнико поток. Удължаваме периода, с цел да пропагандираме по по-добрия метод за реализация на самата концесия. Икономическите условия от пандемията са ясни и всеки един вложител би трябвало да направи ясна преценка за рамките и оценка на проекта за възобновяване. Интересът ще се появи, когато виновните институции в авиацията и здравните органи дадат убеденост за проекта за възобновяване. Пловдив е привлекателна карго дестинация, с опциите за един огромен хъб”, сподели пред медиите Росен Желязков през лятото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР