За трети пореден ден се провежда бдение – протест пред

...
За трети пореден ден се провежда бдение – протест пред
Коментари Харесай

Пореден ден на протести в Сливен заради смъртта на Кристин

За трети следващ ден се организира бдение – митинг пред сливенската болница. Хората се събират с гледище за най-строго наказване за килъра на дребната Кристин от с. Сотиря, както и за наказване за доктора от Спешна помощ, който пръв се е отзовал на случая в селото.
Заради самопризнанието, присъдата на Мартин Трифонов, упрекнат в закононарушението, може да бъде понижена за период от 20 до 30 години отнемане от независимост. Близките на детето, които стачкуваха пред болничното заведение, са недоволни от този размер на наказването, и упорстват обвиненият Мартин да получи доживотна присъда без право на подмяна, а не след време да излезе и да посегне още веднъж на нечий живот. Исканията на протестиращите ще бъдат завършени в подписка.

БГНЕС напомня, че жестокото ликвидиране беше осъществено в четвъртък в сливенското село Сотиря.

21-годишният Мартин Трифонов е упрекнат в ликвидиране, блудничество и обезчестяване. Той беше настанен в болница под засилена полицейска защита, откакто след няколкочасови преследвания и оказване на опозиция беше настигнат и прострелян от полицията. Обвиняемият направи цялостни признания, а майката на убитото дете настоя той да получи пожизнен затвор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР