За трети път тази година федералното правителство на САЩ е

...
За трети път тази година федералното правителство на САЩ е
Коментари Харесай

Федералното правителство на САЩ остава частично затворено

За трети път тази година федералното държавно управление на Съединени американски щати е отчасти затворено. Причината е различие сред Белия дом и Конгреса за финансирането на строителството на стената по границата с Мексико. Президентът Тръмп упорства за построяването й в бюджета да бъдат заложени 5 милиарда $.


От среднощ в Съединени американски щати стопираха да работят 9 от 15 федерални организации. 380 000 федерални чиновници бяха изпратени в неплатен отпуск. 420 000 не престават да вървят на работа, само че трудът им няма да бъде заплатен.

Затварянето визира най-много департаментите по вътрешна сигурност, превоз, селско стопанство и правораздаване.

Сред засегнатите са и съвсем всички чиновници на НАСА и федералните паркове. За първи път от 40 години федералното държавно управление затваря три пъти в една и съща година. Предишните бяха през януари и февруари при гласуването на бюджета.

Бурните диспути в Конгреса сред републиканци и демократи продължаха до късно нощес, само че не доведоха до компромис.

До частичното парализиране на федералното държавно управление се стигна откакто президентът Тръмп предизвести, че няма да утвърди бюджета, в случай че не бъдат отпуснати пари за построяването на стената.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Нашата велика страна би трябвало да има гранична сигурност. Не желаеме да идват хора, които не би трябвало да са тук.
Изграждането на стената е едно от предизборните обещания на Тръмп. Той подписа указа за градежа съвсем незабавно след встъпването си в служба. Преди дни негови последователи започнаха да набират средства за градежа и до момента са събрали 13 милиона $.

Тази вечер Сенатът се събира още веднъж. За да бъде утвърдено предлагането на Тръмп е нужна поддръжката на 60 сенатори.
 Американското държавно управление краткотрайно спря работа поради граничната стена на Тръмп Американското държавно управление краткотрайно спря работа поради граничната стена на Тръмп
Американското държавно управление краткотрайно спря работа, откакто не беше признат законопроектът за държавното му финансиране. До гласоподаване в Сената не се стиг...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР