За трети път от началото на политическия сезон премиерът Бойко

...
За трети път от началото на политическия сезон премиерът Бойко
Коментари Харесай

БСП се чуди какво работи Лиляна Павлова, Борисов обяснява

За трети път от началото на политическия сезон министър председателят Бойко Борисов се яви на парламентарен надзор, с цел да дава отговор на депутатски запитвания.
Днес (12 октомври) министър-председателят пристигна в Народно събрание, с цел да обясни на депутата от Българска социалистическа партия Антон Кутев какво тъкмо работи Лиляна Павлова, която е отпред на Министерството за българското европредседателство.
" Не разбирам какво тъкмо прави министърът. Австрия, която сега държи европредседателството, няма подобен министър, а ние имаме ", добави депутатът във въпроса си, като подсети, че в министерството работят към 70 индивида, които получават заплати и осигуровки от бюджета.
В отговора си Борисов посочи, че Павлова ще продължи да е министър, до момента в който не завърши " тройката " , от която страната ни е част - Естония, България и Австрия.
" В държавните органи на Румъния и Хърватия има покана към България да споделим опита си, насъбран по време на нашето председателство. Работим в съгласуваност с Естония и Австрия по признатата стратегия, този развой ще завърши с резултати в края на 2018 година ", добави Борисов.
" Задълженията на министър Лиляна Павлова не завършват с формалното закриване на европредседателството, а с формалното привършване на трио председателството, както е залегнало в програмата на Европейски Съюз ", изясни още той.
По думите му също така министър Павлова е ръководител на Съвета по европейски въпроси към Министерски съвет. Той добави, че Павлова управлява съвещанията на СЕВ и координира правенето на планове и планови документи.
На Павлова било предоставено да координира Седмата годишна среща на страните от Централна Европа и Китай, която се организира на 6 и 7 юли.
" Взехме решение тогава да се сътвори партньорски център в България, предоставено е на министър Павлова да координира работата на този център дружно с китайската страна ", посочи още Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР